10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăCiolacu: Dacă se decide alegerea primarilor în două tururi, facem sesizare la...

Ciolacu: Dacă se decide alegerea primarilor în două tururi, facem sesizare la CCR

“În cazul în care se va face pasul spre două tururi, PSD cu certitudine va face sesizare la CCR, dar va şi depune moţiune de cenzură alături de colegii noştri, parlamentarii de la UDMR, care deja au anunţat acest lucru”, a declarat Ciolacu.

Liderul social-democrat a mai spus că presa nu a reacţionat, aşa cum s-a întâmplat în cazul PSD, atunci când nu s-au respectat recomandările europene şi că din acest motiv există “o frustrare”.

“Există o frustrare din partea PSD pentru că de câte ori am încercat să venim cu lucruri anormale, presa a reacţionat. Acum avem o decizie a CCR şi o recomandare a Comisiei de la Veneţia: 6 luni sau un an de zile înainte de alegeri nu ai voie să schimbi legile electorale.

Este exclus acest lucru. De ce se forţează în acest moment, de ce forţăm nişte alegeri anticipate când anul acesta avem alegeri la termen? Pentru că ni se pare nouă că stăm bine în sondaje?

Eu atâta meschinărie nu am văzut de mult timp. Este datoria presei să sancţioneze în mod democratic”, a mai declarat Ciolacu, conform News.ro.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Fotografie emoționantă cu legenda Alain Delon. Cum arată actorul în vârstă de 88 de ani

Pe Instagram, Anouchka Delon a împărtășit o poză cu tatăl ei, Alain Delon, și a menționat că a făcut acest lucru cu consimțământul acestuia....
Ultima oră
Pe aceeași temă