28 C
Bucharest
Sunday, 24 September 2023
HomePoliticăCiolacu a deschis șampania înainte de răspunsul profesorilor

Ciolacu a deschis șampania înainte de răspunsul profesorilor

Marcel Ciolacu, prezent la întâlnirea cu sindicaliștii din educație, consideră că ultima ofertă avansată profesorilor e ca și bătută în cuie, deși mulți profesori au respins categoric această variantă.

Într-o postare pe Facebook, Ciolacu este sigur că greva va fi încheiată.

,,Am convingerea că am ajuns, împreună cu liderii sindicali din Educație, la o soluție care oferă toate premisele ca profesorii să se întoarcă la ore, iar anul școlar să se termine în condiții normale.

Majorarea cu 1000 de lei a salariilor pentru profesori , respectiv 400 de lei pentru personalul auxiliar, pe care am convenit-o astăzi este un pas semnificativ dintr-un proces mai larg, care va fi întărit prin noua lege a salarizării unitare.

Eate clar acum că obiectivul nostru este unul comun: ca în noua grila de salarizare, salariul profesorului debutan să se raporteze la salariul mediu brut din economie și să însemne punctul de referință al grilei de salarizare din educație.

Consider că cerința dascălilor, ca salariile din educație să reprezinte o expresie mult mai echitabilă a respectului social cuvenit acestei profesii, a fost îndreptățiță. Și voi continua să cred că, atunci când apare o criză socială, rolul liderilor politici este să țină cont de prioritățile societății, nu de negocieri politice.”, a scris Ciolacu.

Ultima ofertă a Guvernului, aceeași Mărie, cu altă pălărie. Suma este cam tot de 4.000 lei până la finalul anului

BREAKING: Salariile profesorilor cresc cu 600 lei net prin OUG, de mâine – VIDEO

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Ana Bogdan a câștigat turneul WTA de la Parma

Ana Bogdan a câştigat turneul WTA 125 de la Parma, după ce a învins-o în finală pe slovaca Anna Karolina Schmiedlova, cu 7-5, 6-1. A...

Șumudică, salvat de Drăguș. Antrenorul român a reușit prima victorie cu Gaziantep

Gaziantep, cu Marius Șumudică pe banca tehnică, s-a impus cu scorul de 2-0 în confruntarea cu Istanbulspor, în etapa a șasea a SuperLigii Turciei....

Război Ucraina, ziua 578 – Rusia respinge planul de pace al Ucrainei: “Este complet irealizabil”

Alte trei nave au trecut prin coridoarele umanitare din Marea Neagră pentru a încărca în porturile ucrainene în această săptămână, a declarat sâmbătă...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies