15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăCiolacu a deschis șampania înainte de răspunsul profesorilor

Ciolacu a deschis șampania înainte de răspunsul profesorilor

Marcel Ciolacu, prezent la întâlnirea cu sindicaliștii din educație, consideră că ultima ofertă avansată profesorilor e ca și bătută în cuie, deși mulți profesori au respins categoric această variantă.

Într-o postare pe Facebook, Ciolacu este sigur că greva va fi încheiată.

,,Am convingerea că am ajuns, împreună cu liderii sindicali din Educație, la o soluție care oferă toate premisele ca profesorii să se întoarcă la ore, iar anul școlar să se termine în condiții normale.

Majorarea cu 1000 de lei a salariilor pentru profesori , respectiv 400 de lei pentru personalul auxiliar, pe care am convenit-o astăzi este un pas semnificativ dintr-un proces mai larg, care va fi întărit prin noua lege a salarizării unitare.

Eate clar acum că obiectivul nostru este unul comun: ca în noua grila de salarizare, salariul profesorului debutan să se raporteze la salariul mediu brut din economie și să însemne punctul de referință al grilei de salarizare din educație.

Consider că cerința dascălilor, ca salariile din educație să reprezinte o expresie mult mai echitabilă a respectului social cuvenit acestei profesii, a fost îndreptățiță. Și voi continua să cred că, atunci când apare o criză socială, rolul liderilor politici este să țină cont de prioritățile societății, nu de negocieri politice.”, a scris Ciolacu.

Ultima ofertă a Guvernului, aceeași Mărie, cu altă pălărie. Suma este cam tot de 4.000 lei până la finalul anului

BREAKING: Salariile profesorilor cresc cu 600 lei net prin OUG, de mâine – VIDEO

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Marmaris, Izmir sau Antalya: tu unde mergi vara aceasta?

Vrei să mergi vara aceasta în Turcia? Poate fi destinația ideală pentru o vacanță de poveste.  Vei putea face sporturi nautice, te vei relaxa la...
Ultima oră
Pe aceeași temă