Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cine stabilește data alegerilor. Guvernul, Parlamentul sau CCR

În ziua de miercuri, 3 iunie, CCR va stabili cine decide data alegerilor – Parlamentul sau Guvernul.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.06.2020 - 23:12

Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat, pentru 3 iunie, decizia în care va accepta sau va refuza intenția Parlamentului de a fixa data alegerilor, în condițiile în care, până acum, data alegerilor era fixată de Guvern.

Indiferent ce va decide miercuri CCR, principala necunoscută a anului 2020 este modul cum evoluează epidemia de coronavirus. În varianta pozitivă, alegerile locale s-ar ține în perioada septembrie – octombrie 2020, iar cele parlamentare se vor ține în perioada noiembrie – decembrie 2020.

Pe de altă parte, Gabriela Firea, candidată pentru un nou mandat de primar general, a recunoscut, duminică seară, că românii nu au chef de politică în acest moment.

„Chiar am citit câteva studii sociologice și apetitul pentru confruntări politice în acest moment al românilor, la fel ca al europenilor, este foarte mic, foarte redus. Este de înțeles, lumea este îngrijorată de propria sănătate, de sănătatea familiei, de ce va urma după această criză în sănătate, și anume o cădere a economiei, care deja se resimte. Grija locului de muncă, grija stabilității financiare a familiei. Cred că va fi o prezență destul de mică la alegeri, în cazul în care acestea se vor organiza, să spunem, undeva la începutul toamnei”, a estimat Gabriela Firea.

Comentarii

loading...