Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Captură Antena 3

Cine ar fi condus DNA dacă ieșea președinte Victor Ponta

Judecătorul Mircea Moldovan a dezvăluit, în inteviul acordat jurnalistului Antena 3 Roxana Ciucă, care au fost motivele pentru care sistemul a decis execuția sa.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.08.2018 - 08:05

Acesta a dezvălui cum a decurs votului din diaspora la alegerile din 2009, moment în care secțiile din Paris înregistrau record după record și contribuiau decisiv la victoria lui Traian Băsescu.

"În modalitatea asta de centralizare a voturilor pe diaspora ne veneau toate informațiile cu privire la modalitatea de desfășurare. Noi supravegheam și ne pronunțam cu privire la legalitate. După ora 19.00, în ultima zi a votului, când se zvonea metaforic "pepenele de Dăbuleni costă 52 de lei, whisky-ul, 48 de lei", adică domnul Băsescu avea 48%, iar domnul Mircea Geoană avea 52%.

"După ora 19.00, s-a întâmplat minunea ca toată lumea să aibă dorința să voteze din diaspora. La Paris, la Barcelona și la Roma mai era până la ora 21.00 o jumătate de oră. 3.000 de votanți sau 5.000 de votanți au votat în jumătate de oră", a spus Moldovan.

Judecătorul Mircea Moldovan a mărturisit că nu a făcut niciun denunț în perioada în care era audiat la DNA, deși procurorul Dănuț Volintiru aplica și el metodele procurorului Mircea Negulescu, zis Portocală, de la unitatea de elită DNA Prahova.

"Eu am cerut să mă întrebe dacă am făcut denunț și vă dați seama că nu puteam să fac așa ceva. Pentru că "metoda Portocală" a ființat și la mine. Domnul Volintiru și doamna Puzdrea exact așa au procedat.

Domnul Volintiru era în diagramă să-i ia locul doamnei Codruța Kovesi, pentru că dacă domnul Ponta câștiga alegerile și era președinte dânsul era șeful DNA", a spus Mircea Moldovan.

Comentarii