8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăChișinău: Marea Adunare Centenară, încheiată cu adoptarea unei rezoluţii pentru unirea cu...

Chișinău: Marea Adunare Centenară, încheiată cu adoptarea unei rezoluţii pentru unirea cu România

Manifestaţia s-a încheiat cu adoptarea unei proclamaţii prin care se cere din nou unirea Republicii Moldova cu România.

În rezoluţia votată se spune că unirea Basarabiei cu România este “unica soluţie de supravieţuire şi progres”, relatează jurnal.md.

‘Cerem celor două parlamente să primească delegaţii ale Marii Adunări Centenare, iar la şedinţa solemnă din 27 martie 2018, Parlamentul de la Bucureşti să adopte o decizie prin care să se implice reîntregirea naţională prin mijloace paşnice ale democraţiei parlamentare şi în limitele Constituţiei României, în conformitate cu normele dreptului internaţional şi ale Actului Final de la Helsinki’, se arată textul proclamaţiei.

Participaţii la adunarea din centrul Chişinăului au purtat pancarte şi drapele şi au scandat ‘unire’. La eveniment au participat şi mai multe persoane din România.

Prezent la Chişinău, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a cerut duminică parlamentelor României şi Republicii Moldova să voteze unirea celor două ţări.

Organizatorii manifestaţiei au spus că în centrul capitalei Republicii Moldova au fost 100.000 de oameni, în timp ce poliţia a estimat numărul participanţilor la 7.000, potrivit Unimedia.info.

În acelaşi timp, preşedintele pro-rus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a catalogat manifestaţia drept un “banal protest minoritar”, potrivit Agora.md.

El a scris pe pagina sa de Facebook că “trebuie să condamnăm propagarea acestei molime politice în Republica Moldova’. Dodon a lăudat forţele de ordine care, în opinia sa, “au demonstrat că pot asigura ordinea publică”, iar guvernării pro-europene conduse de premierul Pavel Filip i-a transmis că e “direct responsabilă de dezbinarea pe care unioniştii o provoacă în societatea moldovenească”, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă