Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Chirica e darnic cu PSD Iași. Le oferă alt sediu, după evacuarea din actualul imobil

Primarul Iașiului susţine că filiala judeţeană a PSD va primi un alt sediu în oraş, după ce va fi evacuată din actualul spaţiu întrucât a demolat fără autorizaţie un perete interior, edilul transmiţându-i, însă, liderului PSD Iaşi că legea nu poate fi încălcată.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 02.05.2018 - 07:44

Mihai Chirica, exclus la începutul anului din PSD, a declarat, marţi, că liderii judeţeni social-democraţi nu vor să înţeleagă că au distrus un perete al clădirii în care funcţionează sediul PSD, adăugând că vor trebui să răspundă pentru asta.

"Ei nu vor să înţeleagă, şi nu vorbesc despre partid, ci despre cei care conduc această filială judeţeană în momentul de faţă pentru că răspunderea este a lor. Au distrus un perete pe care noi l-am expertizat cu câteva luni înainte. Nici măcar nu au aşteptat să se usuce cerneala de pe expertiza pe care am făcut-o în vederea consolidării întregului imobil. Au demolat acea diafragmă care este de susţinere a întregului monument istoric. N-am constatat-o noi, a constatat-o Poliţia, au constatat-o experţii. După ce vom face evacuarea, vedem care este consecinţa acestei ruperi de diafragmă, o să evaluăm costurile refacerii ei", a declarat primarul Mihai Chirica.

El a spus că filiala judeţeană a PSD va primi un alt sediu în oraş.

"O să le facem alte propuneri, aşa este normal. Suntem un stat de drept, dar nu putem să încălcăm legea pe mâna lor", a spus Chirica.

Cât priveşte afirmaţia liderului PSD Iaşi Maricel Popa, că Mihai Chirica vrea să se răzbune după ce a fost exclus din PSD, edilul ieşean a precizat: "Sunt declaraţii puerile şi lipsite de conţinut".

"Trebuie să înţeleagă şi dumnealui că nu ne copilărim", a adăugat primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

În urmă cu câteva zile, Primăria Iaşi a cerut filialei judeţene a PSD să elibereze până pe 20 mai sediul în care funcţionează organizaţia, întrucât social-democraţii au făcut lucrări de reparaţii în imobil fără acordul municipalităţii, clădirea fiind monument istoric.

Potrivit primăriei ieşene, imobilul din centrul Iaşiului în care îşi desfăşoară activitatea filiala PSD aparţine municipalităţii, iar în clădire au fost făcute lucrări ample, inclusiv demolarea unui perete, fără acordul primăriei.

Şefii Primăriei afirmă că au trimis pe 20 aprilie o notificare filialei PSD Iaşi, prin care organizaţia este înştiinţată despre încetarea contractului de închiriere şi obligaţia acesteia de a elibera spaţiul, în termen de 30 de zile.

Potrivit primăriei, nepredarea spaţiului în termenul de 30 zile de la data notificării, adică până pe 20 mai 2018, atrage suportarea de către organizaţia judeţeană Iaşi a Partidului Social Democrat a prejudiciului cauzat Primăriei Municipiului Iaşi.

Sediul în care funcţionează PSD se află în centrul Iaşiului, pe pietonalul Ştefan cel Mare, clădirea respectivă fiind inclusă pe lista monumentelor istorice.

Sediul PSD se află în imediata apropiere a Primăriei ieşene.

În replică, liderul PSD Iaşi Maricel Popa a afirmat că este vorba despre un act de răzbunare al primarului Mihai Chirica la adresa PSD, după ce edilul a fost exclus din partid la începutul acestui an.

Comentarii

loading...