Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cernăuţi: Secretarul de stat Dan Neculăescu, întrevedere cu reprezentanţii comunităţii româneşti

Secretarul de stat Dan Neculăescu s-a întâlnit sâmbătă, la Cernăuţi, cu reprezentanţii comunităţii româneşti din regiune, prilej cu care a fost trecută în revistă evoluţia situaţiei exercitării drepturilor persoanelor aparţinând minorităţii româneşti din Ucraina, informează MAE.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 14.04.2018 - 19:36

Oficialul român a evidenţiat că, în dialogul cu autorităţile ucrainene, partea română a reiterat mesajele ferme privind necesitatea prezervării drepturilor etnicilor români, în special dreptul la educaţie în limba maternă, precum şi a consultării cuprinzătoare a acestora în luarea de decizii care îi privesc, a indicat MAE.

Totodată, secretarul de stat Dan Neculăescu a avut o întrevedere cu conducerea autorităţilor regionale şi locale, transmiţând necesitatea identificării unei soluţii durabile care să răspundă interesului legitim al comunităţii româneşti din Ucraina de a beneficia de exerciţiul dreptului la educaţie în limba maternă, la toate nivelurile.

În cadrul întrevederii au fost abordate şi aspecte legate de cooperarea transfrontalieră în beneficiul ambelor părţi, se mai arată în comunicat.

Conform sursei citate, secretarul de stat a reiterat susţinerea pe care Ministerul Afacerilor Externe o acordă promovării şi protecţiei drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, potrivit AGERPRES.

Comentarii

loading...