4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăCe spune Mihai Tudose despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Ce spune Mihai Tudose despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Acesta a criticat propunerea ministrului Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, de înfiinţarea a zece grupuri de lucru care să asigure că România nu va mai pierde oportunităţile Mecanismului European de Redresare şi Rezilienţă. „Ministrul Ghinea, fostul ministru ‘0’ Fonduri Europene în Guvernul Cioloş, aşa cum presa îl numea în 2016, a cărui primă măsură în decembrie 2020 a fost schimbarea denumirii Ministerului Fondurilor Europene în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (de parcă acest minister face investiţii şi implementează proiecte, în loc să gestioneze fondurile europene! Ca să avem investiţii şi proiecte trebuie să existe o instituţie care să gestioneze fondurile externe nerambursabile, ce sa vezi?! Implementarea proiectelor este atributul beneficiarilor: companii, instituţii publice centrale şi locale, societate civilă etc. – NU Ministerul) în şedinţa de guvern din 20 ianuarie 2021 a făcut şi ne-a adus ‘lumina’ în procesul de ratare a oportunităţilor Mecanismului European de Redresare şi Rezilienţă, sursa europeană a PNRR”, a declarat Tudose.

Europarlamentarul s-a arătat neîncrezător că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi operaţional până la finele lunii februarie, precizând că, în caz contrar, se va da vina pe PSD.

„Şi vor fi finanţate numai proiectele mature, gata de implementare. Cum spunea domnia sa: ‘Tot ce trebuie să facem este să ne propunem nişte reforme, nişte ţinte pe care le raportăm de două ori pe an la Comisie şi luăm banii pe ele.’ Deci finanţăm proiectele pe care le avem gata de implementare, fixăm nişte reforme acolo şi nişte ţinte ceva şi gata PNRR! Simplu, ca bună ziua şi apa caldă! Dar, ca să facă lucrurile simple complicate, vor crea 10 grupuri de lucru! Şi deasupra acestor grupuri de lucru vor fi implicate Administraţia Prezidenţială, vice-premierul coordonator, Secretariatul General al Guvernului, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului şi ministerele de linie în domeniul cărora sunt prevăzute activităţi şi proiecte în PNRR. De ce atât de multe instituţii implicate? Dl Ministru Ghinea ne luminează: pentru o abordare unitară şi coordonare interinstituţională în elaborarea şi negocierea informală cu Comisia Europeană. În plus, pentru că lucrurile nu se opresc aici, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene va organiza consultări cu reprezentanţii sectorului privat, ai societăţii civile, cu sindicatele precum şi cu ceilalţi parteneri de dialog social. Şi, toate acestea până la sfârşitul lunii februarie 2021, când PNRR ar trebui să fie gata. Dacă nu sunt gata sau sunt proaste este clar că… e vina PSD”, a încheiat Tudose.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă