Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Ce spune legea: Iohannis este obligat să semneze cererea de revocare a șefei DNA, trimisă de Toader

Legea 303/2004 prevede că revocarea șefei DNA "se face" la propunerea ministrului Justitiei, dispozitia legiuitorului fiind una imperativă, care nu da dreptul șefului statului să refuze această cerere.

Mihai Diac 0 comentarii

23.02.2018 - 12:17

Laura Codruța Kovesi este ca și revocată din funcția de procuror-șef al DNA, întrucât Legea 303/2004 prevede că revocarea “se face” la propunerea ministrului Justiției, "dispoziția legiuitorului fiind una imperativa", informează, vineri, site-ul luju.ro.

Astfel, Legea 303/2004 "nu dă dreptul președintelui să refuze, ci doar să ia act de cerere și să o transpună în practică prin emiterea unui act prezidențial. De altfel, Constituția României tocmai de aceea spune ca procurorii funcționează sub autoritatea ministrului Justiției, care are dreptul să propună numirea sau revocarea lor din funcții. Dacă la numire legea prevede că președintele poate refuza o propunere în mod motivat, la revocare președintele are obligația să o facă”, explică sursa citată.

În caz contrar, dacă președintele va trece peste autoritatea ministrului Justiției, s-ar putea declanșa un conflict juridic de natură constituțională.

Comentarii

loading...