Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ce spune Klaus Iohannis despre un posibil nou „lockdown”

Preşedintele Klaus Iohannis este încrezător și spune că personal nu vede motive pentru un nou „lockdown”, în care cetăţenii să fie obligaţi să stea la domiciliu din cauza epidemiei de coronavirus.

Share

Rl online 0 comentarii

23.09.2020 - 20:27

Iohannis a subliniat că cetățenii trebuie să respecte cu strictețe regulile sanitare în vigoare. „Nu văd motive pentru un nou lockdown, adică o situaţie în care cetăţenii sunt obligaţi să stea la domiciliu, însă, da, vedem şi la noi şi în altă parte cum numărul de infectări este totuşi în creştere şi, de aceea, subliniez de fiecare dată: noi putem să stăpânim răspândirea epidemiei, dacă respectăm regulile simple arhicunoscute - purtarea măştii, distanţare, evitarea aglomerărilor, igiena mâinilor. Sunt lucruri atât de simple prin care reuşim să stăvilim răspândirea virusului”, a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni.

Potrivit şefului statului, este foarte puţin probabilă revenirea la starea de urgenţă. „Este foarte puţin probabil să mai revenim la starea de urgenţă, fiindcă disfuncţionalităţile au fost totuşi - în economie, în marile sisteme - majore; disfuncţionalităţile care au apărut datorită specificului stării de urgenţă. Însă, între timp, am învăţat multe despre această pandemie, ştim cum s-o gestionăm, ştim cum să aplicăm restricţii şi norme locale, judeţene, regionale şi am toată speranţa că vom reuşi să stăpânim răspândirea acestei pandemii cu măsurile care au fost deja exersate până acum cu succes, fără să reintrăm în starea de urgenţă. Starea de urgenţă trebuie să rămână ultima soluţie, atunci când nimic altceva nu mai funcţionează şi sper să nu mai ajungem acolo”, a adăugat Iohannis.

Comentarii