6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăCe ascunde Jean-Claude Juncker în legătură cu susținerea sa pentru Laura Codruța...

Ce ascunde Jean-Claude Juncker în legătură cu susținerea sa pentru Laura Codruța Kovesi

Pe mandatul lui Juncker, serviciul secret SREL a efectuat interceptări telefonice și spionaj ilegale, și a menținut o arhivă de dosare secrete (fișe) pentru opozanții politici.

Ce autoritate morală mai are conducerea CE în a cere “explicații” la București, când DNA este acuzat de asemenea că alimentează un Stat Paralel- cel din România? 

În 23 februarie 2018, presa dâmbovițeană prelua integral “îngrijorările” conducerii Comisiei Europene (CE) privitoare la propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) , Laura Codruța Kovesi. Cei doi lideri ai CE, Jean Claude Juncker și Frans Timmermans, insistau că “sunt urmărite cu atenţie şi îngrijorare ultimele evoluţii, iar independenţa sistemului judiciar din România şi capacitatea sa de a lupta efectiv împotriva corupţiei sunt elemente fundamentale pentru o Românie puternică în cadrul UE”. Comunicatul în sine, dincolo de esența sa de vorbe goale, se constituia într-un evident instrument de presiune politică asupra guvernului de la București, în apriga încleștare pe menținerea lui Kovesi la conducerea DNA.

Articol preluat de pe CristoiuBlog.ro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă