14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăCe a discutat Klaus Iohannis cu Roberta Metsola la Bruxelles

Ce a discutat Klaus Iohannis cu Roberta Metsola la Bruxelles

Președintele Klaus Iohannis a avut vineri, la Bruxelles, o întâlnire cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Administrația Prezidențială a transmis un comunicat în care precizează că cei doi oficiali au atins subiecte precum criza de securitate din estul Europei, dar au vorbit și despre suportul Uniunii Europene pentru Republica Moldova. Președintele „a reiterat interesul major al României de a adera la Spațiul Schengen”.

Klaus Iohannis Roberta Metsola întâlnire la Bruxelles
Klaus Iohannis a insistat asupra faptului că România își dorește aderarea la Schengen. Sursa foto: presidency.ro

Ce a discutat Klaus Iohannis cu Roberta Metsola

În cadrul întâlnirii, cei doi au atins subiecte de pe agenda curentă a Uniunii Europene: evoluțiile de securitate din Vecinătatea Estică a Uniunii, sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova, securitatea energetică, pachetul de măsuri privind combaterea schimbărilor climatice și extinderea spațiului Schengen.Klaus Iohannis a insistat și  „a reiterat interesul major al României de a adera la Spațiul Schengen”, se arată în comunicatul de presă.

Despre Republica Moldova

Cei doi au discutat și despre actualele provocări la adresa securității din Vecinătatea Estică a Uniunii, accentuând importanța menținerii unității și solidarității statelor membre UE, dar și a unei strânse coordonări cu partenerii transatlantici. „Președintele României a reiterat importanța susținerii active, inclusiv prin asistență financiară, de către Uniunea Europeană a parcursului european al Republicii Moldova și a eforturilor Președintei Maia Sandu și a Guvernului de la Chișinău de a continua reformele”.

Despre măsurile pentru combaterea schimbărilor climatice 

Referitor la pachetul de măsuri privind combaterea schimbărilor climatice, Președintele Klaus Iohannis s-a pronunțat pentru identificarea unor soluții „flexibile, echilibrate și adaptate la circumstanțele naționale”, care să permită continuarea eforturilor de dezvoltare. În acest sens, Președintele României a evidențiat rolul important al energiei nucleare și al resurselor de gaze naturale în cadrul procesului de tranziție către o economie neutră din punct de vedere climatic, arătând că România susține ferm această abordare, fiind un aspect cheie pentru securitatea energetică. 

Președintele Klaus Iohannis a reiterat importanța sprijinului Parlamentului European pentru actuala propunere a Comisiei Europene privind taxonomia, care include atât gazul, cât și sectorul nuclear”, se mai arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis a felicitat-o pe Roberta Metsola pentru alegerea recentă în funcția de Președinte al Parlamentului European, exprimând, totodată, aprecierea pentru obiectivele și prioritățile sale ambițioase în direcția consolidării Uniunii Europene.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă