Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Inquam Photos

CCR va decide dacă există sau nu un conflict juridic între Guvern și Parlament

Curtea Constituţională a României (CCR) își va anunța, marți, decizia cu privire la existența unui eventual conflict juridic între Guvernul Orban și Parlament.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.09.2020 - 23:53

Curtea Constituţională a României își va anunța, marți, 15 septembrie, decizia asupra sesizării Guvernului Orban privind existența unui conflict juridic între Guvern şi Parlament.

Sesizarea pornise ca urmare a depunerii, de către majoritatea parlamentară, în frunte cu PSD, a ultimei moțiuni de cenzură, în perioada în care Parlamentul era în vacanță, dar lucra în sesiune extraordinară.

Conform sesizării depuse de Cabinetul Orban, situația de conflict constituțional a fost "generată de depunerea unei moţiuni de cenzură în perioada dintre cele două sesiuni parlamentare ordinare, cu consecinţa convocării unei sesiuni extraordinare exclusiv numai pentru prezentarea moţiunii fără dezbaterea şi votarea acesteia".

După cum se știe, moțiunea de cenzură n-a mai fost votată de Parlament, întrucât în ziua fixată pentru vot n-a existat cvorum.

Comentarii