Foto: Arhivă

CCR nu poate "cenzura" opţiunea Camerei Deputaţilor cu privire la numirea lui Florin Iordache

Curtea Constituţională a României (CCR) susține că "nu se poate erija" în controlor al deciziei Parlamentului cu privire la numirea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.12.2020 - 18:01

Curtea Constituţională a României (CCR) a publicat motivarea deciziei sale cu privire la contestarea deciziei de numire, de către Camera Deputaților, a fostului ministru Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ.

Motivarea se referă la decizia CCR de respingere, la data de 18 noiembrie 2020, a contestațiilor depuse de PNL şi de USR.

"Curtea constată că Legea nr. 73/1993 reglementează atât condiţii obiective, cât şi subiective pentru numirea în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Condiţia bunei reputaţii profesionale face parte dintre cele subiective, a cărei evaluare şi apreciere revine în mod exclusiv Parlamentului, şi nu Curţii Constituţionale. În acest caz, Curtea nu se poate erija în controlorul deciziei Parlamentului, care, în situaţia dată, a considerat că această condiţie este îndeplinită", argumentează magistrații CCR.

Comentarii