Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CCR dezbate peste două luni sesizarea lui Iohannis la Codul penal

Curtea Constituţională a României a stabilit dezbaterea pe 25 septembrie a sesizării de neconstituţionalitate depusă de şeful statului Klaus Iohannis asupra proiectului care modifică Codul de procedură penală, adoptat de Parlament, a declarat preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

11.07.2018 - 16:19

De asemenea, judecătorii Curţii Constituţionale au fixat pentru 18 iulie termenul de dezbatere a sesizărilor formulate de PNL, USR şi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei în legătură cu iniţiativa care aduce modificări Codului de procedură penală,a completat Dorneanu.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis marţi, o scrisoare Preşedintelui Curţii Constituţionale a României, Valer Dorneanu, împreună cu sesizarea de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, prin care solicită ca termenul de dezbatere a sesizării să fie astfel stabilit încât opinia Comisiei de la Veneţia să poată fi valorificată.

Curtea Constituţională va discuta, joi, 12 iulie, obiecţia formulată de preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, potrivit ordinii de zi a şedinţei, afişată pe site-ul instituţiei.

Pe 18 iunie, proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală a fost adoptat de Camera Deputaţilor, for decizional, cu 175 de voturi "pentru", 78 voturi "împotrivă" şi o abţinere.

Comentarii

loading...