Florin Iordache (Foto: Arhivă)

CCR a respins sesizarea referitoare la Florin Iordache pe motiv că nu-i poate verifica reputația

Curtea Constituțională a României (CCR) a anunțat, miercuri, că a respins sesizarea referitoare la numirea lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ. pe motiv că nu-i poate verifica reputația

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.11.2020 - 16:53

Curtea Constituțională a României (CCR) a anunțat, miercuri, că a respins sesizarea referitoare la numirea lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

CCR a explicat decizia de respingere a sesizării precizând că nu are competența de a verifica reputația unei persoane.

"Faţă de criticile de neconstituţionalitate aduse Hotărârii Parlamentului României 29/2020, Curtea, în conformitate cu jurisprudenţa sa, constată că nu are competenţa de a verifica îndeplinirea condiţiei subiective referitoare la buna reputaţie profesională, această competenţă exclusivă şi discreţionară revenind autorităţii publice care deţine competenţa de numire în funcţie. Totodată, Curtea a reţinut că procedura de numire a preşedintelui Consiliului Legislativ cunoaşte doar două etape: data adoptării hotărârii de numire şi data depunerii jurământului în faţa preşedinţilor celor două Camere. Prin urmare, orice incompatibilitate a persoanei numite în funcţia menţionată trebuie să înceteze la momentul depunerii jurământului, dată care semnifică preluarea funcţiei şi a atribuţiilor aferente acesteia", a explicat CCR.

Comentarii