Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

CCR a amânat pronunțarea deciziei privind alegerile locale

Magistrații CCR au amânat cu o săptămână anunțarea deciziei privind instituția care stabilește data alegerilor locale.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

27.05.2020 - 12:26

Magistrații CCR au amânat, miercuri, cu o săptămână, anunțarea deciziei privind instituția care stabilește data alegerilor locale.

Data alegerilor locale ar putea fi stabilită fie de Guvern, fie de Parlament, iar CCR trebuie să decidă cărei instituții îi va reveni acest rol.

Interesul Executivului condus de liderul PNL, Ludovic Orban, este ca alegerile să aibă loc cât mai repede, întrucât PNL se "erodează" la guvernare. Pe de altă parte, PSD, care este partidul cel mai bine reprezentat în Parlament, are interesul ca alegerile să se desfășoare cât mai târziu, astfel încât rezultatul alegerilor să fie cât mai nefavorabil pentru PNL și cât mai favorabil pentru PSD.

În mod cert, alegerile locale nu vor avea loc înainte de luna septembrie 2020. Un moment posibil ar fi lunile septembrie - octombrie, după care ar putea fi urmate de alegerile parlamentare, în perioada lunilor noiembrie - decembrie 2020.

Comentarii