12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăCazanciuc propune ca alegerea parlamentarilor în România și Republica Moldova să nu...

Cazanciuc propune ca alegerea parlamentarilor în România și Republica Moldova să nu fie incompatibilă

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a propus, ca temă de reflecţie, în şedinţa comună a Comisiilor juridice din Senatul României şi Parlamentul Republicii Moldova, ca alegerea parlamentarilor în cele două ţări să nu fie incompatibilă.

“Parlamentar pe ambele maluri ale Prutului. Astăzi am propus o temă de reflecţie pentru momentul unei revizuiri constituţionale în România sau Republica Moldova – alegerea ca deputat sau senator în România să nu fie incompatibilă cu alegerea ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova şi, evident, viceversa! Un dialog constructiv româno-român derulat chiar în Ţara Românească, între senatori de la Bucureşti şi fraţii omologi de peste Prut”, a scris Cazanciuc, vineri, pe Facebook.

Delegaţi ai Comisiilor juridice din Senatul României şi din Republica Moldova au dezbătut, vineri, la Piteşti, aspecte legate de Justiţie, ca serviciu public eficient şi predictibil pentru mediul de afaceri, de reforma justiţiei, de educaţia juridică în şcoli, precum şi despre compatibilizarea profesiilor juridice din cele două ţări.

Reuniunea comisiilor, care se desfăşoară în perioada 19 – 22 ianuarie la Piteşti, judeţul Argeş, se înscrie în demersul de colaborare instituţională între România şi Republica Moldova al parlamentarilor români de pe ambele maluri ale Prutului, consacrând voinţa de a apropia cele două foruri legislative din perspectiva dublă a afirmării rădăcinilor identitare comune şi a sprijinului acordat de România integrării în Uniunea Europeană a Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al Senatului.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă