Cazanciuc: "Președintele Iohannis este responsabil de decizia în privința DNA"

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 01.03.2018 - 13:29

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, social-democratul Robert Cazanciuc, a declarat miercuri că preşedintele Klaus Iohannis se află la "capătul" procedurii referitoare la revocarea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, şi este responsabil de această decizie politică.

"Nu am participat până acum la vreo discuţie de partid, nu s-a pus problema la partid să facă PSD ceva. Preşedintele Iohannis este la capătul acestei proceduri, este responsabil de această decizie, politică evident", a afirmat Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei, întrebat ce va face Partidul Social Democrat dacă şeful statului nu o va revoca pe Kovesi din funcţie.

Cazanciuc are o opinie identică cu cea a președintelui Klaus Iohannis.

„Dacă legea spune că preşedintele revocă atunci este o chestiune de oportunitate politică doar preşedintele poate decide", a afirmat șeful statului.

El a mai spus că nu a studiat dacă ar fi viabilă o eventuală sesizare la Curtea Constituţională în cazul respingerii propunerii de revocare, menţionând că, pe legea în vigoare, preşedintele este la capătul acestei proceduri.

"Eu, personal, nu am studiat din punct de vedere juridic dacă această soluţie ar fi viabilă sau nu. Am văzut referiri la decizia de ieri a Curţii Constituţionale, dar nu am citit decizia Curţii Constituţionale integral să văd dacă s-ar pune sau nu problema unui conflict. În momentul de faţă, pe legea în vigoare, preşedintele este la capătul acestei proceduri şi este responsabil de ea", a adăugat Cazanciuc.

Poziția lui Cazanciuc vine să-l contrazică pe liderul său politic, președintele PSD Liviu Dragnea. 

"Nu pot fi de acord cu politizarea acestei proceduri. Nu sunt de acord cu această afirmaţie. Nu putem vorbi de oportunitate politică. Se vorbeşte de independenţa Justiţiei şi de neimplicarea politicului în Justiţie. Atunci, cum putem vorbi de oportunitate politică aici?", a zis Dragnea.

Comentarii