2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomePoliticăCîțu a amânat toate concursurile din ANAF programate în noiembrie

Cîțu a amânat toate concursurile din ANAF programate în noiembrie

La rândul său, premierul Ludovic Orban a precizat că se dorește schimbarea regulilor de organizare a concursurilor pentru transparentizarea acestora. “Nu putem accepta ca conducători de instituții publice, la final de mandat, să declanșeze concursuri la scară largă, concursuri viciate, la care nu pot participa toți aceia care ar dori pe pozițiile scoase la concurs. Mai ales nu acceptăm ca modurile cum se organizează concursurile. Intenționăm să modificăm regulile privind organizarea concursurilor publice, intenția noastră este să asigurăm transparentă totală, publicitate pentru fiecare post scos la concurs, criterii foarte clare de evaluare, iar de asemenea în comisiile de selecție să fie introduși, pe lângă reprezentanții conducerii politice sau conducători cu statut de funcționari public, și reprezentanți ai mediului academic care să facă o evaluare obiectivă”, a spus primul ministru.

  
El a notat că trebuie depășită perioada când “angajările erau făcute prin ușa din dos” sau pe baza “carnetului de partid”.

În ceea ce privește demiterea șefei ANAF, acesta a spus că ministrul Finanțelor va face o analiză și va lua o decizie care se impune.

ANAF a inițiat în octombrie 66 de concursuri pentru ocuparea de posturi de directori și șefi în cadrul regionalelor și apratului central din București al agenției.

Florin Cîțu și-a preluat mandatul de ministru al Finanțelor Publice, în prezența premierului Ludovic Orban

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă