5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăCataramă: "PSD-ALDE vrea să transforme membrii Casei Regale în asistaţi"

Cataramă: “PSD-ALDE vrea să transforme membrii Casei Regale în asistaţi”

”Socialiştii grupaţi în PSD-ALDE îşi continuă ofensiva de a-şi lărgi bazinul electoral. Mai nou, doresc să ofere Casei Regale statul de instituţie publică, adică să îi transforme pe membrii Casei Regale în asistaţi social care să primească fonduri din taxele şi impozitele plătite de cetăţenii României”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Sector 2 Viorel Cataramă.

“Carol, Ferdinand şi Mihai se răsucesc în mormânt văzând cum actualii membri ai Casei Regale se lasă corupţi şi mituiţi de socialişti”, a spus liberalul.

Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat a precizat că va percepe o sumă lunară Familiei Regale pentru Palatul Elisabeta după finalizarea unui raport de evaluare, urmând ca aceşti bani să fie plătiţi până când Guvernul va stabili care este statutul Casei Regale.

”Este de neacceptat ideea ca persoane care au fost subiectul unor scandaluri răsunătoare, chiar arestări – cazul fetei regelui Mihai arestate în SUA pentru lupte ilegale cu cocoşi, să beneficieze din banii publici. Cred că este de datoria tuturor celor care doresc o societate normală să se opună şi să condamne risipirea banului public”, a mai spus Cataramă.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au depus, pe 7 noiembrie, o iniţiativă legislativă care prevede recunoaşterea Casei Regale ca persoană juridică de drept privat. Potrivit expunerii de motive, iniţiativa legislativă urmăreşte recunoaşterea personalităţii juridice pentru Casa Regală a României.

De asemenea, se urmăreşte recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României, ca poziţie onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost şef de stat, între atribuţiile căruia se află adoptarea Statutului Casei Regale a României, instituirea unui serviciu administrativ al Casei Regale a României, strict în scopul îndeplinirii atribuţiilor sale publice, care să fie finanţat de la bugetul de stat, în limita alocării bugetare şi atribuirea în folosinţă gratuită (cu păstrarea dreptului de proprietate publică al statului) a Palatului Elisabeta, ca sediu al Casei Regale a României.

„Finanţarea cheltuielilor de funcţionare curentă ale Casei Regale a României se asigură de la bugetul de stat, în limita aprobată anual prin Hotărâre a Guvernului”, potrivit textului normativ. Conducerea PNL a anunţat deja că susţine acest proiect.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă