Cătălin Rădulescu vrea legea LUSTRAȚIEI pentru magistrați

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat luni că doreşte un consens pe principiul legii lustraţiei, astfel încât magistraţii care au făcut parte din echipele mixte şi au susţinut procese pe baza protocoalelor de colaborare să plece din sistem.

Share

Rl online 0 comentarii

29.10.2018 - 18:41

"Eu am făcut comentarii şi pot să fac orice comentariu oricând vrea sau nu vrea domnul Tăriceanu sau alţi colegi ai mei, vizavi de un protocol sau un consens pe baza modificărilor legilor Justiţiei. (...) Acest consens e greu să-l ai cu USR sau PNL atâta timp cât noi nu cădem de acord cu nişte principii. Primul principiu pe care eu l-aş pune în discuţie ar fi legea lustraţiei. Dacă suntem toţi de acord, toate partidele, că magistraţii care au făcut parte din echipele mixte şi au susţinut procese sau anchete pe bază de protocoale sau pe bază de înregistrări ilegale trebuie să suporte această lege a lustraţiei, să plece din sistemul unde sunt dânşii. Dacă asupra acestui principiu cădem toate partidele de acord deja este un pas pentru a discuta alte chestiuni", a afirmat Rădulescu, la Parlament, citează Agerpres.

El a spus că celelalte partide nu sunt de acord să lase o justiţie independentă.

"Atât timp cât noi nu suntem de acord cu prezumţia de nevinovăţie - vorbesc de ceilalţi -, atât timp cât nu suntem de acord că preşedintele trebuia să se sesizeze şi vizavi de protocoale să aibă o atitudine, pe care i-o dă Constituţia, faţă de procurorul general care a semnat protocoalele din partea Parchetului şi dânsul l-a numit şi dânsul nu mai ştia că protocoalele au fost făcute pe timpul dânsului, sunt chestiuni pe care dvs le taxaţi ca o minciună şi mai grav decât atât. (...) Celelalte partide nu sunt de acord să lase o justiţie independentă, probabil că au alte interese, au avut alte interese până acum, le-a convenit că judecătorii au fost şantajaţi de procurori, le-a convenit echipele mixte, protocoale, că s-a intrat în viaţa privată a fiecărui om, că au fost înregistrări ilegale, asta le-a convenit celor din opoziţie. Dacă nu le convenea acum stăteau cu noi la masă şi se făcea un astfel de consens", a adăugat Rădulescu.

Joia trecută, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că, în condiţiile "războiului politic total din aceste luni", România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE. Tăriceanu a adăugat că acordul propus de ALDE este "un apel deschis la responsabilitate".

Ulterior, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că trebuie să primească din partea liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, un răspuns cu privire la afirmaţia referitoare la incapacitatea României de a gestiona preşedinţia Consiliului UE şi a spus că nu ştie dacă un acord transmis "prin poştă" are vreun efect.

Comentarii