Cătălin Ioniță l-ar fi refuzat telefonic pe premier pentru preluarea șefiei Poliției Române

ătălin Ioniţă, cel anunţat de Carmen Dan ca fiind înlocuitorul lui Bogdan Despescu la conducerea Poliţiei Române, ar fi avut o discuţie telefonică în cursul zilei de miercuri cu Mihai Tudose, în care i-a spus că nu va accepta funcţia propusă, au declarat surse guvernamentale.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 10.01.2018 - 20:25

Potrivit surselor citate de Mediafax, Cătălin Ioniţă a discutat telefonic miercuri dimineaţa cu premierul, anunţându-l pe acesta că i-a transmis ministrului Carmen Dan că refuză postul de şef al Poliţiei Române, dar şi motivele care stau la baza deciziei.

"În acest moment mă aflu în anticamera dânsei", i-a fi spus Ioniţă premierului.

Întrebat de către Tudose dacă acceptă sau nu funcţia, Ioniţă a răspuns "cu tot respectul, domnule prim-ministru, nu!"

Informaţiile sunt relevante în contextul în care premierul a declarat la începutul şedinţei de Guvern că i-a cerut lui Bogdan Despescu ca în şapte zile să prezinte un plan de măsuri, în condiţiile în care a înţeles că înlocuitorul acestuia nu mai acceptă funcţia.

"Am discutat cu domnul Bogdan Despescu şi mi-a prezentat raportul. Am înţeles de pe surse, că noua propunere (n.r.: Cătălin Ioniţă) şi-a declinat intenţia de a ocupa funcţia şi l-am rugat pe domnul Despescu ca într-o săptămână să îmi prezinte măsurile pentru remedierea situaţiei. Totuţi, acel făptaş a fost prins în două zile", a declarat premierul Tudose, la începutul şedinţei de Guvern.

După şedinţa de Guvern, Tudose a avut o scurtă discuţie cu ministrul Carmen Dan. Ulterior, în spaţiul public au apărut inforrmaţii că s-ar fi pus în discuţie demisia de onoare a ministrului.

Imediat după această discuţie, Carmen Dan a mers la Palatul Parlamentului, dar nu se ştie cu cine s-a întâlnit, având în vedere că preşedintele PSD Liviu Dragnea ar fi plecat din Capitală să se întâlnească cu lideri locali ai partidului.

Comentarii