Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Carmen Dan: Vom acţiona pentru o Europă prosperă, sigură, unită

Preşedinţia română a Consiliului UE va acţiona pentru o Europă prosperă, sigură, unită şi mai aproape de cetăţeni, a declarat miercuri ministrul de interne, Carmen Dan, în cadrul prezentării priorităţilor în domeniul afacerilor interne în Comisia pentru libertăţi civile.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.01.2019 - 11:38

Potrivit oficialul român, trimis de Agerpres, Preşedinţia română a Consiliului UE va acorda atenţie prioritară consolidării securităţii interne, managementului siguranţei frontierelor externe ale UE, gestionării migraţiei, politicilor privind vizele şi azilul şi protecţiei civile ale blocului comunitar, având mereu în vedere mai multă unitate şi coeziune, pentru a răspunde mai bine temerilor şi intereselor cetăţenilor europeni.

Referitor la consolidarea securităţii interne, ministrul Carmen Dan a spus că ameninţarea teroristă este încă foarte prezentă în Europa, dând drept exemplul atacul de la finalul anului trecut de la târgul de Crăciun din Strasbourg.

O altă prioritate va fi şi prevenirea radicalizării. În această privinţă, ministrul afacerilor interne român a anunţat că în această primăvară va fi organizată o conferinţă privind prevenirea radicalizării în închisori. ''În opinia noastră, dezvoltarea laturii preventive este importantă atât acum, cât şi în viitorii ani'', a spus Dan.

În legătură cu gestionarea frontierelor, România va avea în vedere consolidarea atribuţiilor FRONTEX şi o gestionare mai bună a problemei migraţiei.

O altă prioritate va fi politica în domeniul azilului, ministrul român subliniind că Preşedinţia română a Consiliului UE va continua discuţiile pentru identificarea unor soluţii susţinute de cât mai multe state membre, pentru ca sistemul european de azil să fie mai eficient.

În finalul intervenţiei sale, Carmen Dan şi-a exprimat speranţa că Preşedinţia română a Consiliului UE să aibă un dialog deschis şi constructiv cu Comisia Europeană şi Parlamentul European în vederea atingerii obiectivelor propuse şi avansării tuturor dosarelor aflate pe agendă.

Comentarii

loading...