15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăCarmen Dan și Speranța Cliseru, audiate în Comisia de apărare

Carmen Dan și Speranța Cliseru, audiate în Comisia de apărare

„Până astăzi, ministrul Carmen Dan nu a transmis Raportul MAI cu privire la abuzurile din 10 august, solicitat oficial încă din data de 24 august. Până în prezent, Biroul Permanent al Senatului nu a comunicat Comisiei de ce nu a aprobat solicitarea PNL de a avea activitate încă din data de 13 august pentru a afla ce s-a întâmplat la protestul din 10 august. Şedinţa Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din data de 27 august, a fost boicotată de senatori ai PSD”, a afirmat preşedintele Comisiei de Apărare, Marcel Vela, citează Mediafax.

Senatorul PNL anunţă convocarea unei şedinte la Comisia de Apărare, pentru audierea ministrului Carmen Dan, a prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru şi comandantului Jandarmeriei.

„Am convocat o altă şedinţă pentru marţi, 4 septembrie (afişată oficial pe site-ul Senatului) pentru a audia prefectul Capitalei, comandantul jandarmilor şi pe ministrul Carmen Dan, convocare care a stârnit revolta unor senatori pesedişti din comisie. Având în vedere declaraţiile prefectului Capitalei din 27 august de la Senat, cele din 30 august de la o terasă din Bucureşti şi anunţul recent al Primarul General al Capitalei cu privire la minciunile din 10 august, este evident că PSD doreşte ascunderea adevărului.

Marcel Vela îi cere demisia de onoare ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru evenimentele care au avut loc pe 10 august, la protestul Diasporei.

„Îi mai aduc aminte doamnei Ministru că, pentru a salva imaginea MAI, un liberal a demisionat din aceasta funcţie atunci când din cauza condiţiilor atmosferice s-a prabuşit un avion în Munţii Apuseni, fara a fi domnia sa pilot sau controlor de trafic aerian. În consecinţă, solicit public demisia de onoare a ministrului Carmen Dan pentru întreaga sa activitate din fruntea Ministerului Afacerilor Interne şi, în special, pentru ce s-a întâmplat în 10 august, când au avut de suferit români nevinovaţi, imaginea MAI şi a României în plan extern”, a mai comunicat Senatorul PNL, Marcel Vela, pe Facebook.

Cele mai citite

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă