Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Carmen Dan: E neproductiv să angajăm oameni pentru că este aglomerat la ghişeu

Carmen Dan salută modificarea duratei de valabilitate a paşapoartelor, subliniind că măsura vine şi în sprijinul autorităţilor, deoarece este neproductiv să se facă angajări doar pentru că, două-trei luni pe an, creşte numărul de solicitări de emitere a acestora.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 23.05.2018 - 17:44

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a salutat, miercuri, modificarea în Parlament a Legii privind documentele de călătorie, prin care se prelungeşte durata de valabilitate a paşapoartelor, subliniind că măsura vine şi în sprijinul autorităţilor, deoarece este neproductiv să se facă angajări doar pentru că, două-trei luni pe an, creşte numărul de solicitări de emitere a acestora.

"Spuneam că aceste modificări vin şi în sprijinul autorităţilor. Nu putem dimensiona numărul personalului angajat la Direcţia de Paşapoarte ţinând cont de perioada de vârf. Este neproductiv şi ineficient să angajăm oameni doar pentru că, două-trei luni pe an, este aglomerat la ghişeu. Tocmai de aceea s-au impus măsuri suplimentare, inclusiv pe linie legislativă, care să conducă la fluidizarea activităţii şi asigurarea unui climat civilizat de furnizare a serviciului public", a scris ministrul, pe Facebook, citează Agerpres.

Carmen Dan a amintit că principala modificare legislativă o reprezintă extinderea termenului de valabilitate a paşaportului simplu electronic de la 5 la 10 ani, pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani.

"În acest fel, va scădea numărul solicitărilor şi, implicit, se vor reduce cozile pe care le vedem de ani buni de zile, în special pe timp de vară. De asemenea, în cuprinsul acestor modificări a fost reevaluat cadrul normativ referitor la paşaportul simplu temporar. Pentru eliberarea lui în cel mult 3 zile lucrătoare de la data depunerii cererii, au fost introduse, în mod explicit, anumite situaţii obiective, determinate de motive de sănătate, familiale sau profesionale, corelate cu obligaţia prezentării documentelor care atestă necesitatea şi urgenţa deplasării în străinătate. În cazul persoanelor care, din orice motiv, nu doresc paşaport simplu electronic, termenul de eliberare pentru unul temporar va fi identic cu cel în care se eliberează documentul de călătorie simplu electronic", a explicat ministrul de Interne.

Carmen Dan a menţionat că actul normativ intră în vigoare în termen de 30 de zile după publicarea în Monitorul Oficial.

Comentarii

loading...