Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Carmen Dan, despre Kovesi: Există alternativă pentru paza şi protecţia persoanelor ce nu mai sunt demnitari

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat sâmbătă, că există alternativă pentru paza şi protecţia persoanelor care nu mai sunt demnitari, făcând referirea la situaţia fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

14.07.2018 - 13:31

Prezentă sâmbătă la o ceremonie la Academia de Poliţie, Carmen Dan a fost întrebată de jurnalişti despre un aviz negativ pe care l-ar fi dat unei solicitări a Laurei Kovesi de a beneficia în continuare de pază şi protecţie.

"Aici trebuie să fac o precizare. Fiecare membru al CSAT are libertatea propriilor opţiuni. Aşa cum ştiţi, comunicarea se face de la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, însă eu admit că, exprimându-mi opţiunea, am spus că există alternativă pentru paza şi protecţia persoanelor care nu mai sunt demnitari, inclusiv în situaţia în care aceştia se simt ameninţaţi sau sunt într-o situaţie de pericol. Există prevedere legală în sensul acesta şi Legea 303 ca şi Legea 550 de organizarea şi funcţionare a Jandarmeriei Române precizează foarte clar care sunt competenţele acestei instituţii (...) Sunt nişte rigori care impun conduita unui membru în CSAT. Fiecare membru, contrar oricăror speculaţii, are libertatea propriilor opţiuni", a răspuns Carmen Dan.

Ministerul de Interne a avizat negativ cererea Laurei Codruța Kovesi pentru a obține protecția SPP. Cererea trebuie să obțină avizul membrilor CSAT, pentru că numai așa se poate da o derogare de la lege, deoarece Kovesi nu mai este procuror-șef al DNA.

Comentarii

loading...