Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Candu: România este prezentă în Republica Moldova tot mai mult, în fiecare zi

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, a declarat marţi că România este prezentă în Republica Moldova tot mai mult şi mai mult, în fiecare zi, prin proiectele susţinute de Guvern şi de clasa politică.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.03.2018 - 14:07

"Probabil acum vreo 10 sau 20 de ani nici nu ne-am fi gândit sau imaginat că poate să existe o astfel de şedinţă (şedinţa solemnă a Parlamentului de marţi - n.r.) şi eu să am onoarea în calitate de preşedinte al Parlamentului şi colegii din Parlament şi de la Banca Naţională să fim astăzi aici, la Bucureşti, cu ocazia acestui eveniment. Bineînţeles există o realitate în Republica Moldova şi există tendinţe de care trebuie să ţinem cont, până la urmă există şi voinţa cetăţenilor Republicii Moldova şi ai României, dar vreau să vă asigur că România este prezentă în Republica Moldova tot mai mult şi mai mult în fiecare zi, prin proiectele care sunt susţinute de Guvern şi de clasa politică din România. Sunt proiecte la ora actuală la Chişinău despre care se vorbeşte şi se ştie, începând de la gazoductul Iaşi - Chişinău, cele legate de conexiunea energetică. (...) În fiecare zi se simte prezenţa României tot mai mult şi mai mult, iar cetăţeni şi clasa politică din Republica Moldova cu siguranţă o simt", a spus Candu, la Palatul Parlamentului, întrebat cum se vede din Moldova dorinţa de unire cu România.

El a menţionat că unirea României cu Moldova şi parcursul european al ţării sale se completează într-o oarecare măsură.

"La ora actuală există opinii diferite în Republica Moldova, trebuie să luăm în considerare ceea ce îşi doresc majoritatea cetăţenilor. Astăzi majoritatea cetăţenilor îşi doresc să aibă Republica Moldova ca stat independent, dar sunt tendinţe şi lucru important este că Republica Moldova şi România împreună, cu siguranţă, sunt o putere şi, bineînţeles, scopul nostru este să aducem Republica Moldova cât mai aproape şi să fim în timpul cel mai apropiat eligibili pentru a deveni membri în Uniunea Europeană", a răspuns Candu, întrebat dacă susţine unirea Moldovei cu România sau parcursul european al Chişinăului.

Potrivit acestuia, Republica Moldova se confruntă cu foarte multe provocări, mai ales în contextul electoral din acest an.

"Ştiţi foarte bine cine este preşedintele Republicii Moldova, ştiţi foarte bine care sunt forţele, inclusiv din Federaţia Rusă şi inclusiv serviciile secrete, şi tot ce se întâmplă şi la nivelul regional şi la nivelul global. (...) Cu siguranţă nouă, celor de la Chişinău, clasei politice, nu ne vine deloc uşor, dar trebuie să facem în aşa fel încât cetăţenii Republicii Moldova, dar şi ai României să aibă siguranţa zilei de mâine şi noi să nu mai trecem prin provocările, chiar tragice, pe care le-am mai avut, ca războiul din 1992. Trebuie să fim foarte atenţi, să păstrăm şi societatea şi ţara integră şi pe cale spre Uniunea Europeană", a încheiat Andrian Candu.

Comentarii

loading...