Foto: Arhivă

Candidata Viorica Dăncilă despre ea însăși: "Buturuga mică care va răsturna carul mare"

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a lansat un nou atac asupra lui Klaus Iohannis, în contextul apropierii turului doi al alegerilor prezidențiale din România.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.11.2019 - 22:02

Vorbind liber, Viorica Dăncilă a făcut, cu privire la Klaus Iohannis, următoarea afirmație:

"Chiar dacă candidatul Iohannis se uită așa la mine cu dispreț, mă mai și jignește câteodată, se sprijină așa cu aroganță, eu vreau să îi spun un lucru: decât înalt ca bradul și leneș, mai bine buturuga mică care va răsturna carul mare".

Viorica Dăncilă a făcut această declarație într-o întâlnire electorală care s-a desfășurat, duminică, la sediul Consiliului Județean Buzău. Gazda Vioricăi Dăncilă a fost Marcel Ciolacu, președintele organizației PSD Buzău.

Simpatizanții Vioricăi Dăncilă i-au salutat declarația cu aplauze, fără să fie clar dacă ei au sesizat sau nu cele două cacofonii.

În declarația ei de la Buzău, Viorica Dăncilă a încercat să-l ironizeze pe Klaus Iohannis, caracterizându-l printr-o expresie populară ("Înalt ca bradul, prost ca gardul"), pe care a rostit-o doar parțial, ca pe o sugestie.

De remarcat că un post de televiziune apropiat de PSD a transcris declarația Vioricăi Dăncilă într-o formă corectată: "Chiar dacă Iohannis se mai uită la mine cu dispreț, mă mai și jignește câteodată, se mai sprijină așa cu aroganță, eu vreau să îi spun un lucru: decât înalt ca bradul și leneș, mai bine buturuga mică răstoarnă carul mare”.

Amintim că, recent, Viorica Dăncilă se remarcase printr-o altă greșeală de gramatică, observată într-un text postat de ea pe internet: "În spatele meu eram eu însumi".

Comentarii