Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Camera Deputaților, restricție pentru fondatorii de firme

Comisiile juridică şi de politică economică ale Camerei Deputaţilor au modificat propunerea legislativă a lui Cătălin Rădulescu, stabilind că nu pot fi fondatori ai societăţilor comerciale persoanele cărora li s-a interzis acest drept prin hotărâre judecătorească definitivă.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.03.2019 - 15:37

Proiectul, iniţiat de Cătălin Rădulescu şi semnat de 38 de deputaţi de la PSD, propunea să fie eliminată prevederea din actuala lege a societăţilor comerciale potrivit căreia nu puteau să fie fondatori ai societăţilor comerciale persoanele condamnate pentru fapte de corupţie, scrie Agerpres.

Senatul a respins iniţiativa, iar Guvernul a transmis un punct de vedere prin care nu o susţine.

În 19 noiembrie 2018, Comisiile juridică şi de politică economică au dat un raport comun de respingere propunerii legislative a lui Rădulescu, dar raportul a fost retrimis de la plenul Camerei Deputaţilor pentru întocmirea unui raport suplimentar, la solicitarea liderului deputaţilor PSD, Alfred Robert Simonis.

Potrivit noii forme a textului adoptat marţi de Comisia juridică, "nu pot fi fondatori persoanele cărora li s-a interzis prin hotărâre judecătorească definitivă dreptul de a exercita calitatea de fondator ca pedeapsă complementară a condamnării".

Preşedintele comisiei, Nicuşor Halici, a explicat că, astfel, este limitată posibilitatea de a fi fondatori persoanelor cărora li s-a interzis acest drept prin hotărâre judecătorească. El a spus că persoanele condamnate nu pot fi fondatori ai societăţilor comerciale dacă instanţa hotărăşte această pedeapsă complementară.

Raportul comisiilor urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Comentarii

loading...