15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăCamera Deputaţilor, convocată în sesiune ordinară pe 1 septembrie

Camera Deputaţilor, convocată în sesiune ordinară pe 1 septembrie

Camera Deputaţilor a fost convocată, în sesiune ordinară, pe data de 1 septembrie. În plenul care va începe la ora 11.00 urmează să fie desemnată componenţa Biroul permanent şi anume vor fi aleşi vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii forului legislativ, arată un comunicat de presă al instituţiei. Şi Senatul va avea un plen, joi, de la aceeaşi oră, în care va alege componenţa Biroului permanent al forului legislativ.

Va exista şi un plen reunit al celor două Camere ale Parlamentului, la finalul plenurilor separate.

Convocarea în sesiune ordinară a Camerei este făcută potrivit art. 66 alin (1) şi (3) din Constituţia României, republicată, şi ale art. 34 lit.a) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, aprobat prin Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 8/1994, cu modificările şi completările ulterioare.

Conform articolului 24 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, alegerea acestora se face la propunerea grupurilor parlamentare, în conformitate cu ponderea acestora, potrivit configuraţiei politice a Camerei Deputaţilor şi negocierii liderilor grupurilor parlamentare.

De asemenea, potrivit aceluiaşi Regulament, lista candidaţilor propuşi pentru Biroul permanent se supune în întregime votului Camerei Deputaţilor şi se aprobă cu votul deschis al majorităţii deputaţilor prezenţi.

Potrivit sursei citate, programul şi proiectul ordinii de zi pentru ziua de joi este:

9.00 – Şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

9.30 – Şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor – în vechea componenţă.

11.00 – Şedinţa în plen a Camerei Deputaţilor.

După finalizarea activităţilor plenului, va avea loc şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor în noua componenţă, mai indică sursa citată.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă