Foto Arhiva

Călin Popescu Tăriceanu: Explicaţii privind motivele dezastrului de la fondurile europene

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că actuala lege a achiziţiilor publice îngreunează „îngrozitor” absorbţia de fonduri europene, dar a precizat că ţara noastră are un isotric bun în absorbţia fondurilor.

Share

Rl online 0 comentarii

23.02.2018 - 15:15

„Procesul de absorbţie al fondurilor europene este îngreunat îngrozitor de această lege existentă a achiziţiilor publice (...) Aşa cum vă spuneam, o legislaţie mai suplă, mai simplă, pentru accesarea mai rapidă a fondurilor europene”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

El a declarat că România are un isotric bun în absorbţia fondurilor şi „nu este o ţară care să se fi remarcat negativ din fericire în utilizarea neconformă”. ”Din fericire, România are un istoric bun în ceea ce priveşte corectitudinea utilizării fondurilor europene. România nu este o ţară care să se fi remarcat negativ din fericire în utilizarea neconformă a fondurilor europene, dar este foarte greoaie. Adică, pe de o parte eu sunt unul din cei care cred că trebuie să avem o responsabilitate în ceea ce înseamnă alocarea fondurilor, atribuirea proiectelor care trebuie să se facă conform cu cadrul legal, pentru că sunt bani publici, banii cetăţenilor şi trebuie să existe o atenţie cu totul şi cu totul aparte pentru acest lucru, dar nici procedurile nu trebuie lăsate să fie cele mai complicate din Europa şi să ne întrebăm mereu de ce nu se face absorbţia”, a continuat acesta, conform news.ro.

Comentarii