Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Călin Popescu-Tăriceanu, declarații în cardul noii sesiuni plenare a APM

România a devenit membru cu drepturi depline al Adunării Parlamentare a Mediteranei începând cu anul 2017, fapt ce conferă un plus de legitimitate dezideratului de a fi parteneri de încredere şi furnizori de stabilitate în cadrul ''familiei extinse'' a statelor Mediteranei.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 15.02.2018 - 13:10

Această declarașie a fost făcută joi de către preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în discursul rostit la cea de a 12-a sesiune plenară a APM, eveniment care se desfăşoară la Bucureşti.

"Participarea Parlamentului României ca membru cu drepturi depline la Adunarea Parlamentară a Mediteranei, începând cu anul 2017, conferă un plus de legitimitate dezideratului nostru de a fi parteneri de încredere şi furnizori de stabilitate în cadrul 'familiei extinse' a statelor Mediteranei, inclusiv prin promovarea intereselor acestui spaţiu în dialogul internaţional şi prin integrarea problematicilor care stau în atenţia APM în cadrul formatelor de cooperare parlamentară şi guvernamentală la care România participă", a precizat Tăriceanu, în reuniunea care are loc la Palatul Parlamentului.

El a evidenţiat rolul important pe care trebuie să îl aibă diplomaţia parlamentară - acela de a promova valorile comune ale democraţiei.

"În ceea ce ne priveşte, Constituţia României conferă Parlamentului şi, în mod special, Senatului atuul racordării permanente la evoluţiile importante în plan internaţional şi creează premise pentru dezvoltarea unor relaţii de cooperare aprofundată în cadrul şi între diversele organizaţii din care face parte", a arătat Tăriceanu.

Şeful Senatului de la Bucureşti a adăugat că diplomaţia parlamentară "nu este o diplomaţie a constrângerii, a crizelor, ci o diplomaţie a dialogului şi a consensului".

"Este o diplomaţie, în zilele noastre, indispensabilă pentru a promova valorile comune ale democraţiei, ale statului de drept, ale dezvoltării durabile şi ale păcii şi stabilităţii în regiune", a subliniat preşedintele Senatului.

Călin Popescu-Tăriceanu a evidenţiat în alocuţiunea sa şi rolul strategic al mărilor în actuala configuraţie a relaţiilor internaţionale, care "au revenit în prim-planul preocupărilor globale".

Cea de a 12-a sesiune plenară a Adunării Parlamentare a Mediteranei se desfăşoară joi şi vineri, la Bucureşti. La eveniment participă reprezentanţi ai ţărilor membre ale APM, alături de invitaţi speciali.

Comentarii

loading...