Călin Popescu-Tăriceanu: CSM ar fi trebuit să ia nişte măsuri mult mai ample şi mai rapide

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE, a declarat joi că, dacă CSM doreşte să devină garantul independenţei Justiţiei, ar trebui "să se mişte mult mai serios" în această privinţă.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

22.02.2018 - 16:51

"Reacţia CSM este una corectă, dar cred că în faţa unei astfel de situaţii mie mi se pare că ar fi trebuit din partea CSM nişte măsuri mult mai ample şi mai rapide, pentru că suntem într-o situaţie cu totul anormală, nu este o banală alunecare de neglijenţă, suntem în faţa unor dezvăluiri cu o amploare nemaivăzută până acum a ilegalităţilor făcute de un grup de procurori şi lucrul acesta azvârle o lumină defavorabilă asupra întregului parchet, pentru că ne putem imagina lesne că astfel de lucruri, dacă au fost până acum tolerate, probabil că s-au întâmplat şi în alte părţi. Dacă CSM doreşte să devină garantul independenţei Justiţiei ar trebui să se mişte mult mai serios în această privinţă", a precizat Tăriceanu.

Potrivit preşedintelui Senatului, CSM "ar fi trebuit până acum să intervină singur, nu să apară la suprafaţă lucruri aduse de presă".

"Dacă nu ar fi fost presa, ce s-ar fi întâmplat? CSM ar fi făcut probabil un raport în care ar fi spus că totul merge perfect. Salut acest demers al presei independente şi mă bucur că presa joacă rolul de câine de pază al democraţiei, dar unele instituţii nu îşi îndeplinesc atribuţiile", a punctat Tăriceanu, informează AGERPRES.

Citește totul despre:

#csm #CalinPopescuTariceanu

Comentarii