Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Călin Popescu Tăriceanu, audiat în Comisia SRI

Preşedintele Senatului, este audiat în Comisia de Control al SRI, după ce a acuzat, în mai multe ieşiri publice, existenţa unui stat paralel, al unui sistem care ghidează din umbră şi încearcă să acapareze toate instituţiile statului.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 20.02.2018 - 17:43

"Pe zi ce trece vedem că din ce în ce mai multe piese ale unui puzzle imens apar la suprafaţă şi ele ne oferă o imagine îngrijorătoare a României de astăzi: un stat în care abuzurile sunt la ordinea zilei şi un regres imens în ceea ce priveşte respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor (..) Trăim într-o Românie care pare un fel de ţară sub asediu şi asediul nu este al oamenilor politici care votează legile justiţiei după o lungă dezbatere care a durat luni şi care a fost distorsionată ca acţiune. Imaginea care s-a proiectat cu bună ştiinţă şi cu rea-voinţă în exterior este legată de două lucruri simple: se afectează independenţa justiţiei şi se slăbeşte lupta împotriva corupţiei. Acest asalt care este dat de statul paralel, de cei care au ajuns să fie corupţi de putere şi care vor să aibă controlul butoanelor, este unul consistent şi se manifestă în ţară şi vedem că a început să se manifeste din ce în ce mai puternic şi în străinătate", a declarat, în urmă cu câteva zile, preşedintele Senatului.

Fostul şef al SRI, actual ambasador în SUA, George Maior, este aşteptat în data de 27 februarie, la Comisia SRI, în timp ce Florian Coldea, fostul adjunct al Serviciului, urmează să ajungă în Comisia de Control în data de 6 martie.

Fostul preşedinte Traian Băsescu va fi audiat în data de 13 martie. 

Audierile în lanţ au pornit după ce Daniel Dragomir, fost colonel SRI, a făcut mai multe dezvăluiri în faţa membrilor comisiei despre modul în care a acţionat Serviciul Român de Informaţii. El a vorbit despre "culoarele" din presă şi justiţie, adică practici prin care SRI ar fi influenţat dosarele penale, în timp ce se baza pe o anumită susţinere în media.

 
La acea vreme, Dragomir a prezentat şi o listă cu 65 de nume, printre care 11 jurnalişti, 15 politicieni, 12 persoane din Justiţie, care ar putea să confirme declaraţiile sale.

Comentarii