Bulai organizează o dezbatere despre viitorul Televiziunii Române

Președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, deputatul USR PLUS, Iulian Bulai, va organiza miercuri, o dezbatere privind situația actuală și viitorul Televiziunii Române.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

Actualizat: 19.01.2021 - 18:50

„TVR are în mod real nevoie de reformă și, deși ea nu se reduce la poziția de conducere, schimbarea actualului management e importantă pentru demararea acestui proces”, potrivit unui comunicat de presă.

Temele de discuție se vor referi la mecanismul de selecție a președintelui -director general în condițiile actualei legi, în așa fel încât să nu existe nici suspiciunile, nici tentația politizării acestei funcții, dar și la chestiuni de legislație care ar trebui modificate. Vor fi luate în discuție și modelul generalist al TVR, și alternativele de format ale unei televiziuni publice.

De asemenea, vor fi supuse dezbaterii importanța sau lipsa de relevanță a încasărilor unei televiziuni publice și a audienței ei în competiție cu televiziunile comerciale, dar și golurile pe care o televiziune publică ar trebuie să le completeze într-o piață media comercială.

O altă temă va fi modul în care pot fi stabilite și negociate social direcțiile editoriale ale unei televiziuni publice, în absența, imperativă, a oricăror intervenții ale politicului, și unde ar trebui să se regăsească materialele de investigație în politica editorială a televiziunii publice.

Bulai s-a aflat printre cei care au criticat vehement programul artistic de Revelion al TVR, iar un liberal a cerut anchetă parlamentară pentru televiziunea și radioul public. 

Citește și: Anchetă parlamentară pentru „Saturday Night Live” de la TVR

Comentarii