12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăBugetul sectorului 5 a fost adoptat. USR PLUS a reușit să își...

Bugetul sectorului 5 a fost adoptat. USR PLUS a reușit să își treacă amendamentele

Hotărârea a fost adoptată cu 21 de voturi pentru şi 5 abţineri, liberalii anunțând că s-au abținut de la vot. După vot, consilierul local George Agafiţei a declarat, marţi pentru News.ro, că liberalii sunt singurii care s-au abţinut la votarea bugetului pentru Primăria Sectorului 5 propus de edilul Cristian Popescu Piedone, iar USR PLUS a votat „pentru”.

Într-o postare pe pagina de Facebook a USR PLUS este explicat faptul că amendamentele la buget ale Alianţei au fost acceptate, drept urmare a fost un vot pentru bugetul din acest an. Amendamentele USR PLUS prevăd construirea primei creşe noi, un program voucher social de 500 lei pe lună pentru creşă, destinat cazurilor sociale şi începerea lucrărilor de extindere la Şcoala nr. 280. Aceştia precizează că nu doar au reuşit să impună aceste amendamente, ci şi au diminuat cheltuielile salariale si cheltuielile cu bunuri si servicii din propunerea de buget a primarului Sectorului 5.

Potrivit proiectului de buget, pentru Ordine publică sunt stipulaţi 35 de milioane de lei, la Servicii de sănătate – 10 milioane de lei, la Întreţinere grădini, parcuri, zone verzi, baze sportive şi de agrement – 70 de milioane de lei, Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică – aproape 68 de milioane de lei pentru reabilitarea termică a blocurilor, iar la Transporturi – 78 milioane de lei.

Bugetul creditelor interne depăşeşte 33 de milioane de lei, fiind prevăzute investiţii în domeniul învăţământului şi al reabilitării termice a blocurilor. De la Ministerul Dezvoltării sunt prevăzuţi peste 19 milioane de lei pentru lucrări de reabilitare, extindere sau construcţie la mai multe unităţi de învăţământ.

Propunerile grupului PNL vizând alocarea a 30 de milioane de lei pentru amenajarea mai multor afterschool-uri şi extinderea unui corp de clădire la un liceu, suplimentarea cu 200.000 de lei a bugetului pentru asistenţă socială în caz de boli şi invalidităţi şi diminuarea bugetului de cheltuieli al Primăriei Sectorului 5 cu 10.000 de lei referitor la tichete de vacanţă au fost adoptate. Cu toate acestea, consilierii liberali au fost nemulțumiți că nu toate amendamentele lor au fost adoptate.

În plus, au fost aprobate amendamentele formulate de Iustinian Roşca, de la USR PLUS, ca 13 milioane de lei să fie acordaţi pentru 4.000 de vouchere sociale pentru susţinerea copiilor în creşe private, începând cu iulie 2021, 6,5 milioane de lei să fie daţi pentru construcţia unei noi creşe, 6 milioane de lei – pentru extindere la Şcoala nr. 280, 0,5 milioane de lei – pentru audit extern vizând primăria şi subordonatele, 3 milioane de lei – pentru studii de fezabilitate pentru două parcări supraetajate.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă