Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sursa: Inquam Photos. Ramona Ioana Bruynseels. BEC depunere candidatură prezidențiale 2019

Bruynseels, după audio-urile Newsweek: ,,Cine mi-a încălcat dreptul la viață privată va plăti!”

Newsweek.ro, aparținând lui Sabin Orcan prins în corzi. Candidatul umanist la Președinția României, a declarat că va analiza modalitatea optimă prin care se poate adresa justiției pentru a sancționa publicarea materialelor înregistrate fără acordul său.

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 20.10.2019 - 20:27

Redăm mai jos din comunicatul de presă al Ramonei Ioanei Bruynseels:

 

,,Referitor la publicarea de către site-ul Newsweek a unor înregistrări care i-au fost atribuite, Ramona Ioana Bruynseels, candidatul umanist la Președinția României, a declarat faptul că, în urmă consultării cu avocații, va analiza modalitatea optimă prin care se poate adresa justiției pentru a sancționa publicarea unor materiale defăimătoare, înregistrate fără acordul său, într-un spațiu privat.

 

În acest context Ramona Ioana Bruynseels a invocat concret temeiurile legale pentru acțiunea în justiție: „Atât persoana care m-a provocat și m-a înregistrat, cât și site-ul care a publicat acele înregistrări mi-au încălcat grav dreptul la viața privată, consacrat de noul Cod Civil. Menționez că art.71 din Codul civil prevede că nimeni nu poate fi supus vreunor imixtiuni în viaţa intimă, personală sau de familie, nici în domiciliul, reşedinţa sau corespondenţa sa, fără consimţământul său.

Totodată, în art. 74 sunt sancționate „b) interceptarea fără drept a unei convorbiri private, săvârşită prin orice mijloace tehnice, sau utilizarea, în cunoştinţă de cauză, a unei asemenea interceptări; c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia.”

Comentarii

loading...