Braşov: Contractele pentru închiderea depozitelor de deşeuri, neconforme

Graţiela Gavrilescu, Ministrul Mediului la Prefectura Braşov a semnat împreună cu Cornel Brezuică, preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu, contractele pentru închiderea depozitelor de deşeuri neconforme, în valoare totală de aproape 30 de milioane de lei, ne spune DC.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.07.2019 - 21:13

Cu acest prilej, ministrul Mediului a atras atenţia asupra respectării graficelor lucrărilor din cadrul acestor contracte, chiar dacă 'licitaţiile sunt îngreunate', din cauza eventualelor contestaţii. Astfel, pentru oraşul Victoria, suma aprobată este de 4,47 milioane de lei, pentru oraşul Zărneşti - 2,82 milioane de lei, pentru oraşul Râşnov - 4,97 milioane de lei, municipiul Făgăraş - 7,9 milioane de lei, iar pentru municipiul Săcele - 8,92 milioane de lei. Suma alocată sesiunii de finanţare pentru acest program este de 100 de milioane de lei, iar finanţarea se acordă în proporţie de până la 100% din cheltuielile eligibile.

La Braşov mai există localităţi, inclusiv municipiul reşedinţă, unde urmează să se implementeze proiecte similare de închidere a gropilor de deşeuri neconforme, însă pentru acestea nu este finalizată documentaţia în vederea alocării de fonduri. Vizita de lucru a ministrului Mediului în judeţul Braşov a cuprins inaugurarea Sistemului de canalizare şi staţiei de epurare din comuna Viştea, proiect finanţat din bugetul Fondului de Mediu şi cofinanţat de administraţia locală, în valoare totală de 7 milioane de lei, în cadrul căruia lucrările au durat aproximativ şase ani.

De asemenea, Gavrilescu a dorit să viziteze şi investiţia similară, aflată în derulare, de la Şercaia, programată a se finaliza în toamna acestui an, unde staţia de epurare este deja în probe tehnologice. Totodată, ministrul a vizitat Sanctuarul de urşi Libearty de la Zărneşti, finanţat de o organizaţie nonguvernamentală, 'pentru a vedea exemplarele relocate acolo săptămâna trecută şi pentru a se consulta cu familia Lapis (administratorii Sanctuarului - n.r.) în privinţa demersurilor ce urmează a fi făcute pe viitor'. 

Comentarii