11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăBogdan Aurescu salută decizia politicienilor social-democrați din Suedia de a nu se...

Bogdan Aurescu salută decizia politicienilor social-democrați din Suedia de a nu se opune aderării României la Schengen

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a salutat luni, 28 noiembrie 2022, decizia politicienilor social-democrați din Suedia de a nu se opune aderării României la Spațiul Schengen.

Un mesaj a venit și din partea europarlamentarului PSD Victor Negrescu.

Bogdan Aurescu salută decizia politicienilor social-democrați din Suedia de a susține aderarea României la Spațiul Schengen

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a salutat luni, 28 noiembrie 2022, decizia politicienilor social-democrați din Suedia de a susține aderarea României la Spațiul Schengen, în contextul în care aceștia au anunțat anterior că nu sunt de acord ca țara noastră să intre în zona de liberă circulație din Europa.

Luni însă, Ardalan Shekarabi, purtătorul de cuvânt al social-democraților din Suedia, a avut o discuție oficială cu Bogdan Aurescu, în urma căreia a anunțat că vor sprijini aderarea României la Spațiul Schengen.

„Vă mulțumesc foarte mult, domnule Ardalan Shekarabi pentru declarația dumneavoastră pozitivă de astăzi privind aderarea României la Schengen, și ca urmare a discuției noastre foarte bune și complete din 22 noiembrie. Aderarea României va face UE mai sigură”, a scris, luni, Bogdan Aurescu pe contul său de Twitter, potrivit capital.ro.

România solicită Suediei să se implice pentru a înlătura piedicile puse de Olanda și Austria în aderarea la Spațiul Schengen
La rândul său, europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu a anunțat că social-democrații din Suedia susțin aderarea României la Spațiul Schengen. El a precizat, totodată, că Ardalan Shekarabi a explicat că social-democrații din Suedia nu s-au opus niciodată aderării României la zona de liberă circulație din Europa, ci doar au cerut guvernanților de dreaptă să își asume deciziile pe domeniul afacerilor europene întrucât parteneriatul lor cu extrema dreaptă nu este viabil.

Victor Negrescu a adăugat că Guvernul de la București nu va cere social-democraților din Suedia să își ceară scuze pentru faptul că au pus în pericol aderarea României la Spațiul Schengen, dar le vor cere să se implice pentru a înlătura piedicile puse de guvernele de centru-dreapta din Olanda și Austria.

„Social-democrații suedezi au anunțat, în urmă cu puțin timp, că susțin aderarea României la spațiul Schengen. Iată că din nou Partidul Social Democrat își îndeplinește cu responsabilitate datoria față de români. Suntem iar singurii care ne-am făcut treaba la nivelul familiei noastre politice.

Purtătorul de cuvânt, Ardalan Shekarabi, a declarat clar ceea ce spuneam de câteva săptămâni, că niciodată nu s-au opus, ci doar au cerut guvernului de dreapta să își asume și să explice deciziile pe domeniul afacerilor europene întrucât parteneriatul lor cu extrema dreaptă nu este viabil.

Nu vom cere ca cei din opoziție să își ceară scuze pentru faptul că au pus în pericol aderarea României la Spațiul Schengen, dar le vom cere să se implice pentru a înlătura piedicile puse de guvernele de centru-dreapta din Olanda și Austria. Hai, România! Nu ne lăsăm. Voi continua săptămână aceasta discuțiile cu parlamentarii din țările membre reticente”, a scris, luni, Victor Negrescu pe contul său de Facebook.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă