Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Inquam Photos

BEC respinge cererea de prelungire a programului. Secțiile de vot se închid la ora 21

Biroul Electoral Central (BEC) a respins cererea de prelungire a programului secțiilor de vot. astfel că ele se vor închide la ora 21.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 27.09.2020 - 19:49

Biroul Electoral Central (BEC) a respins cererea de prelungire a programului secțiilor de vot. astfel că ele se vor închide la ora 21.

Cererea fusese înaintată de un secretar de stat din Ministerul Afacerilor Interne, pentru a preveni situația în care, din cauza cozilor formate la intrare, unii alegători ar ajunge să nu mai poată vota.

Regula care rămâne în vigoare este că votează toți cetățenii care, duminică la ora 21, au apucat să intre în interiorul secției de votare la care sunt arondați. 

Până la ora 19, în România votaseră 42,33 la sută dintre cetățenii cu drept de vot. În București votaseră 32,44 la sută dintre alegătorii înscriși pe lista pentru alegerile locale. Dintre bucureșteni, cei mai numeroși la vot au fost locuitorii din Sectorul 1, unde s-au prezentat la vot peste 38 la sută dintre alegători.

Comentarii