13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăBasham, despre susținerea SUA si alegerile prezidențiale 2019: Trump nu va fi...

Basham, despre susținerea SUA si alegerile prezidențiale 2019: Trump nu va fi dezamăgit de rezultate

Deși nu este un diplomat, ci vine din societatea civilă, fiind un expert în situația din România, Basham spune că:

„Lumea s-a schimbat acum doi ani și jumătate cu alegerea președintelui Trump. Poate nu în ceea ce privește poziția Americii privind campania anticorupție din România. Singurul lucru care aș fi dorit să se schimbe este poate singurul lucru care nu s-a schimbat. Dar asta este o altă discuție.

După cum bine știți, și sunt sigur că și cititorii dvs. sunt conștienți, președinții români cu SUA, inclusiv actualul președinte și cel american au o relație bună.

Președintele Trump îl vede pe președintele Iohannis ca pe un spirit pereche, cineva care din punctul de vedere al lui Trump înțelege corupția, securitatea, terorismul, apărarea”. 

Trump caută să își întărească relațiile cu Europa. Casa Albă nu va fi dezamăgită dacă Iohannis va câștiga
 

„Președintele Trump, după cum știți, nu și-a făcut prieteni noi în Europa la nivel de conducere. Cu excepția unor țări centrale sau est-europene. Și astfel, el e dornic, entuziasmat, la propriu şi la figurat, de relația cu președintele Iohannis. Administrația Trump nu va fi dezamăgită dacă administrația română actuală va continua. (…) Ultimul lucru pe care îl doresc (n.r. – Casa Albă) este un președinte socialist sau cineva care va dori să își facă un titlu de glorie ori să se opună Americii”, a precizat Patrick Basham.

Acesta a analizat și explicat reticiența lui Trump față de stânga, recunoscând totodată meritul că România a fost dusă în NATO de către un guvern social-democrat iar drumul a fost pavat de către un președinte socialist.

„Îl avem pe Jeremy Corbyn, şeful Partidului Laburist din Marea Britanie, care aproape a devenit prim-ministru şi care este mândru că este un anti-american și are o altă viziune asupra relaţiilor de securitate. În Europa sunt noi lideri de stânga cu o energie care se vede într-un mod foarte diferit”, a mai adăugat Basham care a precizat că având în vedere poziția stângii europene împotriva lui Trump, o eventuală victorie a unui președinte român de stânga la prezidențialele din 2019 ar fi un handicap pentru acesta în relația cu Casa Albă. 

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă