Foto: Arhivă

Băsescu: Unirea cu România va scoate Republica Moldova din "zona gri" și o va duce în UE

Doar unirea cu România va putea scoate Republica Moldova din "zona gri" și o va putea integra în Uniunea Europeană, a declarat, duminică, fostul președinte Traian Băsescu.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.04.2019 - 16:29

Traian Băsescu a declarat, duminică, la Chișinău, că singura cale a Republicii Moldova de a ieși din "zona gri" și de a deveni parte a UE este aceea de a se uni cu România.

"Hotarul UE e trasat pe Prut. Republica Moldova nu va fi invitată în următorii 50 de ani să fie membră a UE ca stat, de aceea v-o spun deschis aici – numai unirea cu România aduce Republica Moldova în UE şi numai prezenţa în UE scoate ţara dintr-o zonă gri. Rămân fraţii noştri ucraineni. E destul. Nu ne mai băgăm şi noi în zona gri. Numai aşa o poate duce în UE unde măcar ai perspectiva prosperităţii şi o poate aşeza în zona de securitate, în NATO”, a afirmat Traian Băsescu.

Fostul președinte al României s-a aflat la Chişinău cu prilejul prezentării programului pentru alegerile europarlamentare al PMP - partidul condus de Eugen Tomac, dar al cărui președinte de onoare este Traian Băsescu.

Comentarii