Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Băsescu: Toți cei care "relativizează" Constituția ar trebui să primească ani grei de pușcărie

Într-o postare pe Facebook, fostul președinte Traian Băsescu spune că s-a ajuns în situația în care, în România, nimeni nu mai respectă deciziile Curții Constituționale sau Constituția țării.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

06.07.2018 - 14:43

"Parlamentarii puterii şi guvernul amână cu anii punerea în aplicare a deciziilor Curţii Constituţionale (CCR) deşi, prin Constituţie, au obligaţia să modifice articolele declarate necontituţionale în 45 de zile, iar când o fac, o fac de multe ori, distorsionând sensul deciziilor CCR, dar ţinând cont de interesele clientelei politice şi a politicienilor", spune Băsescu.

Nici procurorii sau judecătorii nu sunt mai prejos, în opinia președintelui PMP. "Mulţi procurorii aplică deciziile Curţii Constituţionale doar dacă au chef şi doar dacă impricinaţii din dosare nu sunt trofee politice. Mulţi judecătorii pun în aplicare deciziile Curţii Contituţionale, funcţie de interesele dictate prin protocoale şi de impricinaţii din dosare", susține Traian Băsescu.

Traian Băsescu îl ironizează și pe președintele Iohannis care a declarat în repetate rânduri ca n-a terminat de citit motivarea CCR în cazul revocării Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA.

"Preşedintele pune în aplicare deciziile Curţii Constituţionale numai dacă reuşeşte să le citească şi mai ales dacă le înţelege. Suntem în situaţia în care parlamentari, procurori, judecători şi preşedintele relativizează Constituţia României şi deciziile Curţii Constituţionale, în funcţie de interese personale sau de interese politice, şubrezind consistent Statul Român. Pentru asta, chiar ar trebui să primească toţi ani grei de puşcărie pentru, în sfârşit, corecta încadrare penală de „ABUZ ÎN SERVICIU”.

"Uniunea Europeană poate tolera multe, dar niciodată încălcarea deciziilor Curţii Constituţionale", își încheie postarea Băsescu.

 

Comentarii

loading...