7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăBăsescu: Pentru Dragnea, România a devenit o tarabă pe care scrie "totul...

Băsescu: Pentru Dragnea, România a devenit o tarabă pe care scrie “totul este de vânzare”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris vineri pe pagina sa de Facebook că Ordonanţa nr. 9/2018 care stabilea ca la clasele primare cu predare în limbile minorităţilor orele de Limba Română să fie predate de profesori români a fost o măsură corectă, în condiţiile în care mulţi învătăţori etnici maghiari au fost pregăţi în şcoli de limbă maghiară şi nu stăpânesc atât de bine Limba Română.

„Totul de vânzare! În luna august 2018, prin Ordonanţa nr. 9, se stabilea că în învăţământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităţilor, orele de Limba Română să fie predate de profesori  absolvenţi ai facultăţii de Limbă şi literatură Română. A fost o măsură corectă, având în vedere că mulţi din învăţătorii etnici maghiari,cadre didactice cu studii medii, pregătiţi în şcoli de limbă maghiară, pot avea dificultăţi în vorbirea şi scrierea corectă a Limbii Române”, a scris Traian Băsescu.

El acuză conducerea UDMR că desfăşoară, în complicitate cu PSD, o „politică agresivă de deromânizare şi de maghiarizare a zonelor locuite de minoritarii maghiari”.

„A fost suficient ca UDMR să ameninţe şi vânzătorul naţional, Dragnea, a ordonat Dăncilei anularea textului din Ordonanţa 9/2018. Textul care susţinea învăţarea Limbii Române de către toţi cetăţenii ţării a fost anulat imediat printr-o ordonanţă de urgenţă. Oare unde au fost patrioţii de la ALDE?”, mai spune Băsescu.

Liderul PMP atrage atenţia că e o „ticăloşie” vânzarea Limbii Române, „cel mai puternic liant al acestei naţiuni”, în anul centenar, adăugând că pentru Liviu Dragnea, ţara noastră a ajuns o tarabă unde totul este de vânzare, inclusiv Limba Română.

„Pentru Dragnea, România a devenit o tarabă pe care scrie <<totul este de vânzare>>, de la gaze naturale, înzestrarea armatei şi funcţii de ministru până la Limba Română”, a conchis Traian Băsescu.

Reacţia sa vine după ce joi, Valentin Popa şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Educaţiei. El a susţinut că motivele demisiei sale sunt legate exclusiv de OUG privind predarea limbii române în învăţământul primar la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale.

Valentin Popa a afirmat că solicitarea UDMR are un scop politic şi este mai degrabă centrată pe profesor decât pe elev şi că toţi copiii din România trebuie să cunoască limba română pentru a avea o şansă să trăiască şi să muncească în România.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a solicitat vineri coaliţiei de guvernare demiterea ministrul Educaţiei, ca urmare a deciziilor adoptate în cazul UMF Târgu Mureş şi a sistemului de predare a limbii române, prevăzut de Ordonanţa adoptată de Guvern în luna august.

După demisia ministrului Educaţiei, Valentin Popa, UDMR a transmis că acesta trebuie să îşi asume consecinţele măsurilor sale nechibzuite şi total  neadecvate din punct de vedere profesional.

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă