Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Traian Băsescu

Băsescu: ONG-urile care protestează în stradă au greșit că s-au înhăitat cu politicienii

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, susține că nu mai crede în sinceritatea protestelor din Piața Victoriei si consideră că a fost o greșeală a ONG-urilor că s-au "înhăitat" cu politicienii.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 11.12.2017 - 11:54

Fostul șef al statului a făcut această declarație duminică seară, la B1 Tv, imediat după ce la protest apăruseră politicieni din USR și PNL.

"A fost greșeala lor că s-au înhăitat cu politicienii în piață (ONG-urile și societatea civilă — n.r.). Din acest moment nu mai privesc la această mișcare ca la o mișcare sinceră", a spus Băsescu.

El a precizat că nu va participa la proteste alături de PNL. "Noi avem în PSD un adversar, se pare, egal cu adversitatea PNL față de PMP, dar nu sufăr din cauza asta". În opinia fostului șef, ONG-urile susțin continuarea politicii pe justiție din timpul mandatului său.

"Să-și facă politica pe care o cred a fi necesară în momentul de față. Ce fac cei 10.000 din piață este să susțină politica justiției făcută în mandatul meu, că asta cer, să nu se schimbe. Eu nu am motive de nemulțumire. Ar putea să se uite și PSD-ul, care a acuzat tot timpul politica justiției din timpul mandatului meu, ar putea să privească faptul că și acum, la 3 ani după ce mi-am terminat mandatul, este susținută. Ei și-au luat drumul lor. (...) Aceste ONG-uri susțin continuarea politicii din timpul meu", a adăugat fostul președinte.

Traian Băsescu a mai arătat că ar exista o "duplicitate" a PNL, despre care a spus că votează alături de PSD. El a dat ca exemplu votul din Camera Deputaților pentru reducerea numărului de parlamentari la 300.

Comentarii