Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Băsescu: "Nu o s-o desfiinţaţi, pentru că vă place <statul paralel>"

Statul paralel a fost o expresie folosită, marţi, ca argument în Comisia de Apărare a Senatului, în timpul şedinţei în care se discuta raportul la un proiect de lege iniţiat de Traian Băsescu, care prevede desfiinţarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.02.2018 - 14:27

”Vreau să remarc cu responsabilitate faptul că cel care a înfiinţat <statul paralel> astăzi - şi-l felicit din tot sufletul - încearcă să desfiinţeze <statul paralel>. Este un lucru foarte bun. Domnule preşedinte, domnule senator, vă rog din tot sufletul să faceţi lucrul ăsta, că ar fi un lucru bun pentru ţară”, i-a spus senatorul PSD Nicolae Moga lui Traian Băsescu.

Traian Băsescu s-a arătat sceptic, totuşi, cu privire la şansele de aprobare a proiectului de lege.

”Nu o s-o desfiinţaţi, pentru că vă place <statul paralel>. Crezi că s-a dat aviz negativ desfiinţării fără aprobarea lui Dragnea?! Hai să fim serioşi”, i s-a adresat Băsescu lui Moga la final.

Senatoul PMP Traian Băsescu a depus un proiect de lege care prevede desfiinţarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, despre care a afirmat că este o instituţie ”parazită”, care nu are niciun fel de capacitate de a genera ceva şi care îşi arogă atribuţiuni care ţin de alte instituţii.

”Cred că este o instituţie parazită, iar soluţia este desfiinţarea ei. Problema e că este o instituţie care parazitează şi dă nişte titluri de academicieni unor oameni care îşi exercită trafuicul de influenţă pe tot sistemul de învăţământ românesc. Se pare că cea mai importantă activitate vizibilă a acestei academii este că se străduieşte să facă o revistă”, a spus Traian Băsescu în timpul dezbaterilor.

Comisia de Apărare a amânat adoptarea raportului cu o săptămână, pentru a da posibilitatea reprezentanţilor Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale să prezinte un raport de activitate.

Comentarii