8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăBăsescu: "Nici măcar socialiștii nu au votat cu Rovana Plumb"

Băsescu: “Nici măcar socialiștii nu au votat cu Rovana Plumb”

”La doamna Plumb, lucrurile s-au încheiat. A fost o decizie cu 20 la 0 să nu mai fie reaudiată. Cred că asta este abordarea, e adevărat că nu există un comunicat oficial, dar știu că nici măcar reprezentanții socialiștilor nu au mai susținut varianta cu Rovana Plumb, e adevărat, e vorba de chestiuni în verificarea averii. Fiind vorba de vot, e vot.

Altceva pare deranjant, dacă vrem să discutăm cinstit situația, nu este singura care are probleme. Eu nu zic că trebuia să treacă Plumb, dar trebuiau respinși toți. Cel care e pe justiție e anchetat de autoritățile din Belgia, cea de la Finanțe, reprezentanta Franței, este investigată de OLAF. Cei doi sunt din partidul domnului Cioloș care, altfel, ia foc când e vorba de suspiciuni de corupție. Ceva este în neregulă, de ce nu s-a aplicat tuturor aceste sisteme”, a declarat Traian Băsescu la Realitatea TV.

 
Întrebat ce urmează, europarlamentarul a răspuns: ”În mod normal, din câte știu eu, nu va mai continua cursa doamna Plumb, premierul va trebui să desemneze un alt reprezentant al guvernului, un alt comisar, problema e să aibă mare grija la desemnare. Nu am trimis un candidat suficient de bun care să treacă de filtrul de integritate.

Ștampila e ștampilă, realitatea e realitate, să nu credeți că nu sunt câlcite de corupție și alte țări, problema este că România a fost taxată și pe fondul faptului că există un conflict al comisiei europne –  guvernul României”.

Cât despre eșecul de la New York al Vioricăi Dăncilă, al cărei turneu nu pare unul reușit,  Traian Băsescu este de părere că premierul a greșit și s-ar putea să o coste turul doi acest turneu în SUA.

”Ce a făcut Dăncilă face parte din prostiile pe care le poate face un premier. A fost  o eroare a celor care au sfătuit-o să facă acest turneu inutil. O face însoțită de Teorodovici și alți miniștri, a greșit și e posibil să o coste turul 2 acest turneu în America”, a spus Traian Băsescu, la Realitatea TV.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă