Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Băsescu îi reproșează lui Iohannis că România a rămas cu raportul MCV, spre deosebire de Bulgaria

Traian Băsescu îl critică pe Klaus Iohannis pentru că a permis să se facă o departajare între România şi Bulgaria în cadrul MCV, deşi bulgarii stau mult mai prost la capitolul justiţie.

Share

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Actualizat: 18.11.2019 - 09:41

"Din păcate, cred eu, nu a fost pe fază când s-a făcut departajarea dintre România şi Bulgaria. S-a ridicat MCV pentru bulgari şi nu s-a ridicat pentru români. Cred că ceva s-a întâmplat, un scurtcircuit informaţional, pentru că altfel ar fi trebuit să se urce pe masa Consiliului", a declarat Băsescu, la B1 TV.


La remarca moderatorului că raportul MCV pentru România era foarte prost, Băsescu a răspuns: "Nu e adevărat, nu e atât de prost cum se spune. Dacă cineva îmi spune mie că România stă mai prost din punct de vedere al luptei anticorupţie decât Bulgaria, eu îl rog să se documenteze. Dar au avut un Boiko Borisov care i-a spus lui Timmermans înainte de alegeri că nu are votul lui dacă mai insistă pe problemele anticorupţie ale Bulgariei şi că după alegeri îl vor vota să rămână în Comsie numai dacă se ridică MCV. S-a ţinut cont de poziţia forte."

 
Fostul preşedinte a mai declarat că actualul preşedinte are meritul de a fi apărat justiţia, însă nu a mers mai departe, ci s-a limitat la ceea ce s-a făcut şi în mandatul său.

"A apărat justiţia, dar nu a avut flexibilitatea să treacă la punctul 2, la marea eroare a mandatului meu din punct de vedere a susţinerii fără rezerve a justiţiei. Adică mesajul anticorupţie trebuie însoţit de mesajul de respect pentru drepturile fundamentale, indiferent despre cine e vorba. În 2015 a fost acel spectacol odios în faţa DNA, care nu are nimic de-a face cu justiţia. Cert este că a ţinut şi justiţia pe o linie satisfăcătoare. A avut o luptă teribilă cu PSD. Perioada din urmă ne-a arătat că MCV-ul, după 12 ani, nu s-a dus în profunzimea sistemului de justiţie. A rămas la nivelul statisticilor: câţi oameni politici au condamnat. Nu s-a coborât. Uitaţi-vă la cazul Caracal ce e jos în justiţie. S-a bătut pentru justiţie atât cât s-a putut", a mai precizat Băsescu, despre Iohannis.

 

Comentarii