Foto: Arhivă

Băsescu, despre momentul 15 mai: Obligația președintelui este să prelungească starea de urgență

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că actualii guvernanți nu au în acest moment suficiente date pentru a decide dacă este sau nu oportun să ridice starea de urgență.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 26.04.2020 - 22:59

Președintele Iohannis nu are, încă, suficiente date despre cum va evolua pandemia de coronavirus în România, iar din acest motiv "obligația președintelui este să adopte soluția prudentă și să prelungească starea de urgență", a declarat Traian Băsescu despre momentul 15 mai 2020 - când ar urma să expire ultima prelungire a stării de urgență.

Fostul șef al statului a explicat că, la acel moment, mulți vor fi în jurul președintelui Iohannis, care îi vor da "sfaturi stânga - dreapta", dar răspunderea va fi a președintelui, pentru că el va trebui să semneze".

"Vreau să cred că președintele Iohannis va acționa prudent pentru români, și nu pentru interesele electorale ale PNL. Mesajul meu pentru guvernanți este: prudență!", a subliniat Traian Băsescu.

Potrivit experților, România nu a ajuns încă la punctul maxim al epidemiei Covid-19. Vârful pandemiei ar urma să se atingă în România la finalul lunii aprilie 2020, iar în toamna anului 2020 ar putea, eventual, să apară un nou val al epidemiei.

După cum se știe, actuala stare de urgență, instituită de președintele Klaus Iohannis, ar urma să se încheie la data de 15 mai 2020, după ce va fi fost în vigoare timp de două luni. Iohannis a anunțat deja că nu va prelungi încă o dată starea de urgență și că, astfel, după data de 15 mai, restricțiile impuse populației implicate de epidemia de coronavirus se vor atenua.

Comentarii